Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Değirmenci, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

11.12.2012 15:23

Foto: Miniklerin fotosu

===

TEMAD'dan Vali'ye ziyaret

TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Değirmenci, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Kabulünden dolayı Vali Altıparmak'a teşekkür eden TEMAD Antalya Şubesi yöneticileri, göreve yeni geldiklerini ifade ederek, dernek ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Altıparmak'a sıkıntılarını da anlatan dernek yöneticileri, kendisini il saşkanlığı açılışına davet etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Rotaryenlerden nezaket ziyareti

ROTARY Bölge Guvernörü Murat Öz, Antalya Rotary kulüp başkanları ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak'a nezaket ziyaretinde bulundu. Rotary kulüp yöneticilerini makamında kabul eden Vali Altıparmak, nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyetini ifade etti. Bölge Guvernörü Murat Öz de kabulünden dolayı Vali Altıparmak'a teşekkür ederek Rotary kulüp ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

GÜNLÜ

8 saat kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 8 saatlik enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba) 08.00-16.00 saatleri arasındaki çalışmalar nedeniyle Sedir Mahallesi 173, 179 sokaklar, Tarım İl Müdürlüğü, Orman İl Müdürlüğü, Meltem Mahallesi 3836, 3850 sokaklar, 4. Cadde, 6. Cadde, Meltem Bulvarı ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Usta gazeteciye geçmiş olsun ziyareti

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya geçen pazar günü Bucak'ın Elsazı Köyü'nde yediği mantardan zehirlenen gazeteci Tayfun Talipoğlu'nu tedavi gördüğü Isparta Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Talipoğlu ve arkadaşlarının sağlık durumu hakkında bilgi alan Akkaya, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Akkaya, "Böylesine talihsiz bir olayın yaşanması bizleri üzdü. Ancak böylelikle gıda zehirlenmesinin önemi bir kez daha gündemi geldi. Herkesin bu konudan çok dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Gazipaşa'da İnsan Hakları Haftası kutlanıyor

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde İnsan Hakları Haftası, İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun düzenlediği çeşitli etkiliklerle kutlanıyor. Kutlama programı çerçevede ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kaymakam Muhittin Pamuk tarafından çelenk konuldu. Kutlamalar, çelenk programının ardından Gazipaşa Kaymakamlığı'nda devam etti.

Burada konuşan Kaymakam Pamuk, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlüklerinin tanımlandığını kaydetti. Her yıl 10 Aralık'ın 'Dünya İnsan Hakları Günü' olarak kutlandığını kaydeden Kaymakam Pamuk, "En yüksek evrensel değer olan insan haklarının ülkemizde korunması ve geliştirilmesi herkesin görevidir" dedi.

Türkiye'de insan hakları alanında önemli mesafeler kat edildiğini aktaran Kaymakam Pamuk, "İnsan haklarını ihlallerinin önlenmesi, bu bilincin geliştirilmesi için Gazipaşa'da İnsan Hakları İlçe Kurulu bulunmakta. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmakta. Hak ihlaline uğrayan herkes İlçe İnsan Hakları Kurulu'na bizzat başvurabilir" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Çelek töreni, Kaymakam Pamuk resimler

===

CHP Kalkan'da belde örgütünü seçti

BELDE yönetimlerinin seçimle göreve gelmesi yönünde 12 Haziran'da tüzük değişikliği yapılan CHP'de, beldelerde seçm süreci devam ediyor. Kaş'ın Kalkan Beldesi'nde CHP Belde Teşkilatı'nın belirlenmesi için seçim yapıldı. Kalkan Beldesi'nde yapılan seçimde, belde yönetimi için 2 liste yarıştı. Seçimde CHP Antalya İl Örgütü'nden görevlendirilen 6 kişilik sandık kurulu görev yaptı. 122 kayıtlı üyeni bulunduğu Kalkan'da, 77 üye oy kullandı.

Adaylardan Mustafa Göktepe'nin listesi 40 oy alırken, Hüseyin Yanar'ın listesi 37 oy aldı. Mustafa Göktepe CHP Kalkan Belde Örgütü Başkanı seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine Yusuf Karsak, Mehmet Öcek, Yasemin Sertel, Şahin Kayır, Gökhan Devrim Özdemir, Adem Özalp ve Yılmaz Sinan Akbaş seçildi. Seçim sonunda iki aday kucaklaşarak, "Önemli olan CHP'nin başarısı. Bundan sonra omuz omuza CHP'nin başarısı için çalışacağız" dedi.

Seçimi, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, Kalkan Eski Belediye Başkanı Şeref Karabağ, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili takip etti. CHP İlçe Başkanı Süleymen Özer, "Türkiye'de ikinci kez CHP'nin bir belde örgütü seçimle iş başına geldi. İşte demokrasi bu. Arkadaşlarımız demokratik bir biçimde yarıştı. Bundan sonrası CHP'nin önce yerelde, sonra Türkiye'de iktidarı için çalışmak" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Genç kız balkondan atladı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 22 yaşındaki İlkay Sertgöz, oturduğu apartmanın 5'inci katındaki dairenin mutfak balkonundan atlayarak intihar etti. İlkay Sertgöz, annesi H.Ü.(41) ile birlikte yaşadığı iddia edilen S.K.(23) ve arkadaşı B.S'nin (36) de evde bulunduğu sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle 5'inci kattaki evlerinin mutfak balkonundan atladı.

O sırada, mutfakta bulunan ve genç kızı balkon duvarının üzerinde gören S.K., merdivenlere yönelerek hemen aşağıya indi ve kanlar içerisinde yatan genç kızı hızla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste yapılan ilk tedavi esnasında kalbi duran ancak yoğun müdahaleler sonucu yeniden hayata döndürülen genç kız, Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Talihsiz kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto. İlkay Sertgöz(opak), atladığı bina resim

===

Havalar soğudu meyve sebze fiyatları arttı

FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, havaların soğumasıyla birlikte sebze fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle bahçe üretimi sebzenin tükendiğini kaydeden Başkan Sarıçobanoğlu, seralarda üretilen ve pazara sunulan domates, patlıcan, kabak, salatalık, biberin fiyatının yükseldiğini söyledi.

Fiyat artışının üreticiyi memnun edeceğini kaydeden Başkan Sarıçobanoğlu, geçen hafta kilosu 45-50 kuruştan satılan domates 1 TL, "Salatalık, 50 kuruştan 1.10 kuruşa, patlıcan 80 kuruştan 1.50 kuruşa, sivri biber 50 kuruştan 1.30 kuruşa, çarliston biber 40 kuruştan 1 TL'ye yükseldi" dedi.

Portakalın hasadının da 15 Kasım itibariyle başladığını ancak iç piyasadan ilk dönemde talep görmediğini aktaran Başkan Sarıçobanoğlu, "Havaların soğumasıyla birlikte portakala olan talep arttı. Portakal kalitesine göre iç piyasada kilosu 60-70 kuruş arasında satılıyor. Önümüzdeki dönemde fiyatlar oturacaktır" dedi. Başkan Halil Sarıçobanoğlu, hafta başından beri etkili olan yağmur nedeniyle zarar gören üretici bulunmadığını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Halil Sarıçobanoğlu

===

Evlilik ehliyetiniz var mı?

AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Aile içi iletişim' konferansı düzenlendi. Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen programa Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan AÜ Finike MYO Öğretim Görevlisi Pelin Çankırı, evlilikte mutlaka bir aile anayasası olması gerektiğini vurguladı.

Araç kullanırken polisin sürücüleri durdurarak 'Ehliyetiniz var mı? diye sorduğunu belirten Çankırı, "Fakat evlenmek için müracaat edenlere kimse evlenme ehliyetin var mı? diye sormuyor" dedi. Çankırı, aile bireylerinin birbirlerine saygı, sevgi, güven duydukları, birbirlerini anlamaya çalıştıkları, sağlıklı bir iletişim kurabildikleri, empati becerilerinin yüksek olduğu ortam oluşturması gerektiğini vurguladı.

Çankırı, "Aile içi meselelerde eşlerin birbirleriyle konuşması ve birbirlerini dinlemesi gerekir. Her iki tarafın birbirini anlaması çok önemli" dedi. Erkek ve kadının birbirini anlamaya çalışmadığı bir ortamda, iletişimden söz etmenin mümkün olmadığını anlatan Çankırı, "Sadece söylenen sözleri anlam değil, sözün arkasındaki duyguların, düşüncelerin anlaşılması da önemlidir" dedi.

Gerçek anlamda eşlerin samimiyetle birbiriyle konuştuğu, birbirini dinlediği ortamlarda sağlıklı iletişimin olduğunu kaydeden Çankırı, "Eşler, anlaşamadıkları meselelerde konuşurken nefislerini, kendi çıkarlarını bir kenara iterek hakikatin sözcüsü olmalı" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Pelin Çankırı, konferanstan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement