Antalya'da Av Kazası: 1 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Av Kazası: 1 Yaralı

Antalya\'da Av Kazası: 1 Yaralı

Antalya’nın Kemer ilçesinde domuz avına çıkan grupta kaza sonucu patlayan tüfek bir kişinin yaralanmasına neden oldu.

11.01.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde domuz avına çıkan grupta kaza sonucu patlayan tüfek bir kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralı avcı helikopterle kurtarılıp hastaneye sevk edilirken, kurtarma çalışmasında bir itfaiye görevlisinin de kolu kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kemer'de 5 kişilik avcı grubu, sabah saatlerinde Ovacık Mahallesi Meşe Çukuru mevkiine gitti. Burada araçlarını bırakarak Sapandere Deresi boyunca yürümeye başlayan Veli Tolga Sipahi, Aydın Kubilay, Aziz Dinçer, Erkan Çilengir ve Ali Çağlarsu birkaç kilometre sonra dere kenarında bir noktaya mevzilenip beklemeye başladı.

AV BEKLERKEN KAZA KURŞUNU GELDİ

Bir kayanın üzerinde av bekleyen 34 yaşındaki Aydın Kubilay, 29 yaşındaki Veli Tolga Sipahi'nin pompalı tüfeğinin ateş alması sonucu ayağından yaralandı. Aydın Kubilay'ın yaralanmasından sonra arkadaşları 112 Acil çağrı merkezinden yardım istedi. İhbar üzerine sağlık ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Acil Kurtarma ekibi, AFAD, Kemer Jandarma Garnizon Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

BOZUK YOLLAR GEÇİT VERMEDİ

Kemer'den Ovacık yolu boyunca ilerleyen kurtarma ekipleri, Meşe Çukuru yoluna saptıktan bir süre sonra Sapandere yolundaki bozuk bölümler yüzünden ilerleyemedi. Ekipler, araçlarını bırakarak yaralı avcının bulunduğu noktaya yaklaşık 2 saatte ulaşabildi.

SAHİL GÜVENLİK KURTARDI

Olay yerine ulaşan İtfaiye Acil Kurtarma Ekibi, Aydın Kubilay'ın kırık ve yaralı bacağına atel takarak rahatlatırken, haber verilen Sahil Güvenlik Komutanlığı Helikopteri keşif turlarının ardından yaralının taşınacağı sedyeyi bir askerle indirdi. Yaralı, helikoptere çekilerek kurtarıldı ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek ameliyata alındı.

İTFAİYECİNİN DE KOLU KIRILDI

Aydın Kubilay'ı almaya gelen helikopterin yer tespiti yapmasını kolaylaştırmak için arkadaşlarının yaktığı ateşin söndürülmediğini gören itfaiye görevlisi Mehmet Akkelle, helikopter yaklaştığında ateşin ormana yayılacağı korkusuyla koşarken düştü. Kurtarma operasyonu sona erdiğinde kolundaki ağrıdan şikayet eden Akkelle'nin kolunda kırık olduğu tespit edildi.

AVCILAR İFADE VERDİ

Olayla ilgili olarak Kemer Jandarma Komutanlığı'na götürülen 4 avcı ile kurtarma operasyonuna katılan itfaiye görevlileri ifade verdi. İfade veren avcılardan Veli Tolga Sipahi'nin Kubilay'ın kendi silahının yere düşerek kazara ateş alması sonucu yaralandığını belirterek üzgün olduğunu ifade ettiği öğrenildi. İfade verme dışında kimsenin gözaltına alınmadığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Av Kazası: 1 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement