Antalya'da Ceviz Ormanları Kurulacak - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'da Ceviz Ormanları Kurulacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı "Ceviz Eylem Planı" kapsamında Antalya'da 2 bin 730 ceviz ağacı dağıtımı yapıldı.

21.01.2016 12:59

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı "Ceviz Eylem Planı" kapsamında Antalya'da 2 bin 730 ceviz ağacı dağıtımı yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, eylem planı kapsamında 2012 yılından itibaren Antalya'da çalışmalara başlanarak, uygun sahalar belirlenip, arazi hazırlıkları gerçekleştirildi.

Daha sonra dikimler gerçekleştirilerek, fidanların bakımı ve kullanımı için köy halkına dağıtılarak sertifikaları teslim edildi.

Eylem planı kapsamında 2014 yılı ilkbaharında Bayat Bademleri köyünde 150 dekar alanda ceviz dikimi gerçekleştirildi, köyde yaşayan 21 hane halkına 2 bin 730 ceviz ağacının dağıtımı yapıldı.

Açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin cevizin gen bankası ve anavatanı olmasına rağmen ceviz üretiminin iç tüketimde karşılamadığını, yıllık tüketimin yaklaşık yüzde 60'nın ithal edildiğini bildirdi.

Bakanlık olarak uygulamaya koydukları "Ceviz Eylem Planı" ile ceviz fidanı üretimine ve ceviz ağaçlandırmalarına ağırlık vererek, yeni ceviz ormanları kurduklarını ifade eden Eroğlu, "Ceviz Eylem Planı kapsamında yapılan ve yapılacak ceviz üretim ve ağaçlandırma çalışmaları neticesinde ülkemiz artık ceviz ithal eden bir ülke olmak yerine ceviz ihraç eden bir ülke durumuna gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya'da Ceviz Ormanları Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement