Antdob'dan Yeni Yılın İlk Temsili "Saraydan Kız Kaçırma" - Son Dakika
Kültür Sanat

Antdob'dan Yeni Yılın İlk Temsili "Saraydan Kız Kaçırma"

Antdob\'dan Yeni Yılın İlk Temsili "Saraydan Kız Kaçırma"

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 3 ve 5 Ocak'ta Mozart'ın ünlü "Saraydan Kız Kaçırma" operasını sahneleyecek.

30.12.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 3 ve 5 Ocak'ta Mozart'ın ünlü "Saraydan Kız Kaçırma" operasını sahneleyecek.

ANTDOB'un 2017'nin ilk temsili olma özelliğini taşıyan eserde, orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoila ve Ömer Yöndem yapacak. Eseri, İzmir Delvet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Haldun Özörten sahneye koyuyor.

Eserin dekoru Çağda Çitkaya, kostümü Gürcan Kubilay imzasını taşırken, koro yönetmeni Mahir Seyrek, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık Fuat Gök tarafından hazırlandı.

Mozart'ın 1782 yılında bestelediği Saraydan Kız Kaçırma operası, Türkiye ve Türk Müziği ile ilgili yazmış olduğu eserlerin en başında geliyor. 17. yüzyılda Avrupa'yı etkileyen "Türkomanya" akımı etkisinde en çok eser vermiş bestecilerden olan Mozart, Saraydan Kız Kaçırma operasında insanseverlik ilkesi ve Türk bağışlayıcılığına vurgu yapıyor.

Üç perde olarak sahnelenecek eserde "Belmonte" rolünü Devrim Demirel, "Constanze" rolünü 3 Ocak'ta Aslı Ayan, 5 Ocak'ta Esra Çetiner, "Blondchen" rolünü Işılay Meriç Karataş, "Pedrillo" rolünü 3 Ocak'ta Ercan Uğur, 5 Ocak'ta Ferdi Uslu, "Osmin" rolünü 3 Ocak'ta Şafak Güç, 5 Ocak'ta Engin Suna, "Selim Paşa" rolünü 3 Ocak'ta Emre Akyurt, 5 Ocak'ta Şevket Baha İşler canlandıracak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antdob'dan Yeni Yılın İlk Temsili 'Saraydan Kız Kaçırma' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement