Aral Gölü'nü Kurtarma Konferansı - Son Dakika
Güncel

Aral Gölü'nü Kurtarma Konferansı

Özbekistan'da düzenlenen konferansta, Aral Gölü havzasındaki problemlere yönelik çözüm önerileri tartışıldı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Akca, Aral Gölü'ndeki problemleri ortadan kaldırmak için Türkiye'nin her türlü teknik destek, iş birliği ile bilgi ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunu bildirdi.

31.10.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'da düzenlenen Aral Gölü'nü kurtarma konferansında, Aral gölü havzasındaki problemlere yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansa Bakanlık Müsteşarı Lütfi Akca başkanlığındaki bir heyet de katıldı.

Konferansta Türk Cumhuriyetleri temsilcilerinin yanı sıra ABD, Almanya, Japonya, Hindistan ve Güney Kore gibi ülke temsilcileri de yer aldı.

Konferansta Aral Gölü'nün geçmişten bugüne yaşadığı sıkıntılara değinilerek, uluslararası kamuoyunun dikkatini Aral Gölü ve çevresindeki çevresel, sosyo-ekonomik problemlere çekebilmek için çalışmaların yürütüleceği ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akca, konferansta gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye'deki su yönetimi teşkilatının yapısı, içeriği, temel ilkeleri, işleyişi hakkında bilgi verdi ve su kaynaklarının etkin şekilde idaresi alanında dikkat edilmesi gereken konulara vurgu yaptı.

Türkiye'de suyu çekilen havzaların kurtarılmasına yönelik entegre proje ve uygulamalar hakkında katılımcılara örnekler sunan Akca, Aral Gölü için Türkiye'dekine benzer çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Akca, Aral Gölü'nde yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için Türkiye'nin her türlü teknik destek, iş birliği ile bilgi ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunun altını çizdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aral Gölü'nü Kurtarma Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement