Arapça Münazara Yarışmaları Dünya Birincileri Yurda Döndü - Son Dakika
Güncel

Arapça Münazara Yarışmaları Dünya Birincileri Yurda Döndü

Katar'da düzenlenen Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları'nda, 22 ülke arasında dünya birincisi olan Türkiye Milli Takımı, İstanbul'a geldi Takım lideri Yılmaz: "Duygulandık. Bütün seyircilerin orada, kazanmamız yönündeki duygularını izledik.

27.03.2014 13:15

Katar'daki Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları'nda, 22 ülke arasında dünya birincisi olan Türkiye Milli Takımı, yurda döndü.

Katar Foundation bünyesinde düzenlenen Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları'na bu yıl ilk defa Türkiye Milli Takımı olarak katılan Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Atatürk Havalimanı'nda, arkadaşları, öğretmenleri tarafından mehter takımı eşliğinde çiçeklerle karşıladı.

Başkent Doha'da düzenlenen ve 22 ülkeden liseli gençlerin katıldığı yarışmanın finalinde Yemen'i eleyerek, dünya birincisi olan gençleri, arkadaşları bir süre omuzlarında taşıdı ve tek tek tebrik etti.

Yarışmada takım lideri olarak yer alan Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Lokman Yılmaz, işlerinin zor olduğunu bildiklerini ve alınan sonuçtan mutlu olduklarını söyledi.

Yarışmaya iyi hazırlandıklarını belirten Yılmaz, "Duygulandık. Bütün seyircilerin orada, kazanmamız yönündeki duygularını izledik. Mutluyuz" dedi.

Türkiye'de de benzer yarışmaların düzenlenmesini isteyen Yılmaz, "Yaşasın Arapça. Arapça'nın ülkemizde hak ettiği yeri bulmasını umuyoruz. Neticede karşımızda büyük bir coğrafya var. İslam dünyası, kardeşlik ve sevginin kazanmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Gittik, başardık"

Yarışmaya katılan öğrencilerden Mustafa İncay, duygularını kelimelerle ifade edemediğini belirterek, "Türkiye'ye bu zaferi getirdiğim için ne mutlu bana. Çok duygulandık. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Ara sıra bize kızıyordu ama bütün teşekkürler hocamıza" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Yusuf Sennu, yarışmaya çok çalıştıklarını ifade ederek, umutları olduğunu ama arkadaşları, anne ve babalarının dualarının moral verdiğini anlattı.

Yarışmada "En İyi Konuşmacı" ödülünü alan Hassan Cemal ise "Gitmeden umudumuz çok azdı. Çünkü karşımızda Arap ülkeleri vardı. Gittik, başardık. Oradaki tüm ülkeler, Türkiye'yi destekliyorlardı. Arapça sadece Araplar'a özgü değil" dedi.

Öğrenci Hüsame Baha, yarışmaya ilk defa katıldıklarını hatırlatarak, "İlk maçlarda biraz zorlanıyorduk ama her maçta yeni bir şey öğrenerek birinciliği aldık. Birinciliği Türkiye ve Arap dünyasına hediye ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Nazif Demiral, "Öğrencilerimiz 3 yıldır zaten okullarında münazara yapıyorlardı. Okuldaki antrenmanlarda da bu donanımı kazanmışlardı. 22 ülkeyi eleyerek başardılar. Hepsini tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arapça Münazara Yarışmaları Dünya Birincileri Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement