Araplara 'Kürtçe' Newroz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Araplara 'Kürtçe' Newroz Kutlaması

Araplara \'Kürtçe\' Newroz Kutlaması

Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ'ın Harran ve Akçakale'deki billboardlarda Kürtçe Newroz kutlaması tepkilere neden oldu.

20.03.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de logosunun yer aldığı Newroz mesajları yayınladı.

Kürtçe "Newroz Pîroz Be" yazılı afişler, kent merkezinde ve tüm ilçelerde billboardlara asıldı.

Nüfusunun büyük bölümü Arap olan Akçakale ve Harran'a da bu afişlerin asılması tepkiyle karşılandı.

Birbirinden farklı olan tepkilerden bazıları afişlerde sadece Kürtçe yazıya yer verilmesi olurken, bazıları da bugüne kadar DEDAŞ tarafından Arapların bayramlarının kutlanmadığını buna karşılık ilçede sadece Kürt bayramının kutlanmasının provokatif olduğunu öne sürdü. İlçede billboardlarda asılı afişlerin bazılarının gece yakıldığı görüldü. Ortadoğu Arapları Derneği Başkanı Fuat Emiroğlu ve Akçakale Osmanlı Eğitim Ocakları İlçe Teşkilatı Başkanı Hadi Maskan, yakılan billboardların önünde birer basın açıklaması yaptı.

BELEDİYE VE DEDAŞ'I KINADI

Ortadoğu Arapları Derneği Başkanı Fuat Emiroğlu, "Yüzde 90 Arap nüfusunun yoğunlukta olduğu bir bölgede PKK taraftarları ve sempatizanları tarafından bayraklaştırılan nevruz bayramının bizi tahrik edercesine afişe edilmesi bizleri rahatsız etmektedir. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ve DEDAŞ yetkililerini kınıyorum." dedi.

'KARDEŞLİĞİN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Akçakale Osmanlı Eğitim Ocakları İlçe Teşkilatı Başkanı Hadi Maskan ise, "Binlerce yıllık dostluk ve kardeşliği olan Kürt-Arap kardeşliğinin yıkılmasına veya zedelemesine asla müsaade edilmeyecektir" diyerek afişlere olan tepkisini şöyle ifade etti: "Türkiye çok hassas bir süreçten geçiyor. Biz de barış sürecine sonuna kadar destek veriyoruz. Ancak bu süreci istismar ederek bizleri tahrik edici, ötekileştirici, ayrılıkçı dil kullanarak bizim asabiyetimizi istismar eden DEDAŞ ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini kınıyoruz. Bu konuda bu işi tahrik eden yetkililerden özür bekliyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Araplara 'Kürtçe' Newroz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement