Arhavi'de Hibe Destekli Özel Çay Fabrikası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Arhavi'de Hibe Destekli Özel Çay Fabrikası Hizmete Açıldı

Arhavi\'de Hibe Destekli Özel Çay Fabrikası Hizmete Açıldı

Arhavi'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle özel sektör tarafından yaptırılan doğa dostu çay fabrikası hizmete açıldı.

06.06.2014 14:06

Arhavi'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle özel sektör tarafından yaptırılan doğa dostu çay fabrikası hizmete açıldı.

Konak köyünde 300 bin lira hibe desteğiyle 4 dönüm arazide kurulan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olan fabrikanın açılışına, Vali Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, fabrikanın sahibi Şadi Yıldırım, çay üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, çayın stratejik bir ürün olduğunu belirterek, "Dünyada çay içiciliğinde dördüncülük sırası Türkiye'de. Bunun yanında 20 bin civarında çay üreticimiz var. Birinci sürgün zannediyorum tamamlanmak üzere. Devamında ikinci ve üçüncü sürgünle çay sezonunu kapatmış olacağız. Ben, tarladan toplayarak ürünün tüketim aşamasına kadar olan kısmında asıl görevi yürüten çiftçilerimizi tebrik etmek istiyorum. Kazançlarının bol olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacıkamiloğlu ise Bakanlığın 8 yıldır bu tarz işletmeleri desteklediğini ifade ederek, "5 firmamızla şu anda sözleşme imzalama aşamasındayız. Bundan önceki 7 yıllık süreçte ilimize 8 milyon liralık yatırım sağlanmış oldu. 13 firmamız yatırımlarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda 7 yılda bitmiş olanlarla alakalı Bakanlığımız 3 milyon lira hibe desteği vermiştir. Bu yatırımlar, bu teşvikler hükümetimizin bölgemize ve ilimize yaptığı desteklerdir" diye konuştu.

Fabrika sahibi Yıldırım, tesisin 7 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydederek, "Tesisimizin inşaatı 2006 yılında tamamlanmıştır. Geçen sene faaliyete geçti, bu sene de açılışını yapmak kısmet oldu. Fabrikamız doğa dostu, temiz enerji ile üretim yapmaktadır. Kömürü, tozu dumanı yoktur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Cirit ile beraberindekiler, çay fabrikasının açılış kurdelesini keserek hizmete açtı. Daha sonra çay fabrikasını gezen Vali Cirit, fabrika sahibi Şadi Yıldırım'dan hakkında bilgi aldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arhavi'de Hibe Destekli Özel Çay Fabrikası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement