Arı Yetiştiricisi Sezgin Püslü: "Malkara'nın Ayçiçek Balı Piyasada Aranılan, Kaliteli Bir Baldır" - Son Dakika
Yerel

Arı Yetiştiricisi Sezgin Püslü: "Malkara'nın Ayçiçek Balı Piyasada Aranılan, Kaliteli Bir Baldır"

Arı Yetiştiricisi Sezgin Püslü: "Malkara\'nın Ayçiçek Balı Piyasada Aranılan, Kaliteli Bir Baldır"

Aydın'ın Söke ilçesinden Tekirdağ'ın Malkara ilçesine gelen arı yetiştiricisi Sezgin Püslü, Malkara'nın ayçiçek balının piyasada aranan, kaliteli bal olduğunu söyledi.

14.07.2014 15:30

Aydın'ın Söke ilçesinden Tekirdağ'ın Malkara ilçesine gelen arı yetiştiricisi Sezgin Püslü, Malkara'nın ayçiçek balının piyasada aranan, kaliteli bal olduğunu söyledi.

Trakya'yı gezen ve ürettikleri arı ve arıcılık malzemelerini satan, gittikleri bölgeden de kaliteli bal toplayan Aydın-Söke'li arı üreticileri Malkara ilçesine mahsus kurulan ve ilçenin en büyük pazarı olan pazartesi pazarında Malkaralı arıcılar ile birlikte bir araya geliyor.

Petek Arı Ürünleri Şirketi Sahibi Sezgin Püslü, Trakya'yı devamlı gezdiklerini söyleyerek en kaliteli ayçiçek balının Malkara yöresinde bulunduğunu belirtti. Ayçiçek balı sezonunun hava şartlarından ve yağışlardan dolayı geç kaldığını ifade eden Püslü, "Ürünler geç gelişti. 30 Ağustosa kadar da tüm sezon sona erer. Bal alımları da sona erer" dedi.

Malkara'nın ayçiçek balının en büyük özelliğinin bitki florasının çok ve değişik olmasından kaynaklandığını dile getiren Püslü, "Ayçiçek balınız çok kaliteli. Bizler de bu işin toptan alımını gerçekleştiriyoruz. Bal alımını Malkara ilçemizden gerçekleştiriyoruz. Diğer illerde de satışa sunduğumuzda Tekirdağ'ın Malkara ilçesinin Ayçiçek balı dediğimizde satış konusunda hiç bir sıkıntı çekmiyoruz. Müşterilerimiz de Malkara balını artık ismen biliyor ve ismen de istiyorlar. Malkara'da arıcılığın daha da gelişmesi ve daha fazla ürün üretmesi gerekir" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arı Yetiştiricisi Sezgin Püslü: 'Malkara'nın Ayçiçek Balı Piyasada Aranılan, Kaliteli Bir Baldır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement