Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil - Son Dakika
Güncel

Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil

Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak \'Hiçbir Şey Ödemem\' Denilmesi Doğru Değil

Arınç Borç yapılandırması yapılacak ancak 'hiçbir şey ödemem' denilmesi doğru değil (3) YUNANİSTAN LAİK OLMAYAN BİR ÜLKEYMİŞ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

26.01.2015 20:09

Arınç Borç yapılandırması yapılacak ancak 'hiçbir şey ödemem' denilmesi doğru değil (3)

YUNANİSTAN LAİK OLMAYAN BİR ÜLKEYMİŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yunanistan'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Arınç, Komşumuzda bir seçim oldu. Son günlerin tahmini gerçekleşti. Bugün dini olmayan bir merasimle de görevi devralmış oldu. Bu vesileyle Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim. Ben de şimdi yeni farkına varıyorum ki Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş. Türkiye'de laiklik adına her zaman her yerde bugün hava puslu bile deseniz çok şükür laiklik var, diyenlerin komşumuz Yunanistan'da laikliği reddeden bir ülke olduklarından haberleri var mıydı bilmiyorum. Papazın önünde yapılması gereken merasimi, atatist olduğunu söyleyen bir başbakan ben böyle bir merasim istemiyorum dediği için sadece basit bir toplantı ile görevine başlamış oldu. Dünya yıkılmadı. Demokrasi açısından ben bunu olumlu görüyorum. Görüyorsunuz ki demokrasi bu işleri sorun yapmadan yoluna devam ediyor. Bizim tek isteğimiz var Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet bir an önce kurulsun. Yeni kurulacak hükümetle de Türkiye'nin ilişkilerinin mutlaka iş birliğinin en güçlü olduğu noktada devam ettirmeye devam edelim dedi.

BİJİ SEROK OBAMA, DİYE BAĞIRACAKLARINA TÜRKİYE'NİN ORADA YAŞAYAN İNSANLARA DESTEK OLDUĞUNU UMARIM HATIRLAYANLAR ÇIKAR

IŞİD'in Kobani'den tamamen çekildiğine yönelik haberler sorulan Arınç, Evet haberler geliyor henüz tam noktasıyla teyit edilmiş değil. Son gelişmelerde IŞİD'in direncinin kırıldığı ve Kobani'yi terk ettiği yolundaydı. Türkiye'nin bu konuda olumlu bir rolü olduğunu umarım unutmazlar. Biji serok Obama, diye bağıracaklarına Türkiye'nin bu işgale karşı orada yaşayan insanlara destek ve yardımcı olduğunu umarım hatırlayanlar çıkar. Biz terör örgütlerinin masum halk üzerinde etkisinin azalmasını her zaman sevinçle karşılarız ifadelerini kullandı.

DÜNYA YIKILMADI

Yunanistan'daki seçim sonuçları hatırlatılarak yeni hükümetin Türkiye-Yunanistan ilişkilerini nasıl etkileyeceği sorulan Arınç, Komşumuzda bir seçim oldu. Son günlerin tahmini gerçekleşti. Bugün dini olmayan bir merasimle de görevi devralmış oldu. Bu vesileyle Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim. Ben de şimdi yeni farkına varıyorum ki Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş. Türkiye'de laiklik adına her zaman her yerde bugün hava puslu bile deseniz çok şükür laiklik var, diyenlerin komşumuz Yunanistan'da laikliği reddeden bir ülke olduklarından haberleri var mıydı bilmiyorum. Papazın önünde yapılması gereken merasimi, atatist olduğunu söyleyen bir başbakan ben böyle bir merasim istemiyorum dediği için sadece basit bir toplantı ile görevine başlamış oldu. Dünya yıkılmadı. Demokrasi açısından ben bunu olumlu görüyorum. Görüyorsunuz ki demokrasi bu işleri sorun yapmadan yoluna devam ediyor. Bizim tek isteğimiz var Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet bir an önce kurulsun. Yeni kurulacak hükümetle de Türkiye'nin ilişkilerinin mutlaka iş birliğinin en güçlü olduğu noktada devam ettirmeye devam edelim diye konuştu.

BİZİM ORADAKİ OKULLARI KAPATMAMIZ GİBİ BİR YETKİMİZ YOK

Yurt dışındaki Türk okulları hakkında konuşan Arınç, Bizim oradaki okulları kapatmamız gibi bir görevimiz yok. Bir yetkimiz de yok. Bunu her hukuk bilgisi olan bilir. O ülkelerle görüşmeler yapılabilir. Bunlar zararlı ise ki ona inanıyorlar o konularda dikkatleri çekilebilir. Mesela Azerbaycan'daki okulların bu şekilde faaliyetten men edildiğini biliyoruz. Biz dünyada tek başımıza hüküm ferma olan bir devlet değiliz. Dünyada 160 tane ülkede bulunan bu okullara bu okulları hadi bakalım bunları açın, kapatın diyecek bir noktada değiliz. Bunu düşünmüyoruz. Hukuk neyi gerektiriyorsa bu okulların faaliyetlerinin Türkiye tarafından veya başka işverenler tarafından devralınması halinde yeni bir eğitim sistemi yoluna girebilir diye düşünüyoruz açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement