Asp İl Müdürü Bildirici, "Çocuk İşçileri" Dinledi - Son Dakika
Yerel

Asp İl Müdürü Bildirici, "Çocuk İşçileri" Dinledi

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, şehir çöplüğünde demir ve hurda toplayan çocuklarla görüşerek sıkıntılarını dinledi.

23.03.2015 16:29

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, şehir çöplüğünde demir ve hurda toplayan çocuklarla görüşerek sıkıntılarını dinledi.

Hakkari - Çukurca karayolu üzerinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde bir kişinin belediyeye ait çöp aracının altında kalarak yaşamını yitirdiği şehir çöplüğünde incelemelerde bulunan Bildirici, çöplükte demir ve hurda toplayan çocuklarla sohbet etti.

Bildirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunlarını dinlemek amacıyla çocukları çalıştıkları yerde ziyaret ettiklerini söyledi.

Çocukların mağduriyetini giderebilmek için gerekli mesleki çalışmaları yürüteceklerini ifade eden Bildirici, şöyle konuştu:

"Şehir çöplüğünde hurda toplayan çocuklarla sorunlarını konuşmak, ailelerinin ekonomik durumuyla ilgili bilgiler almak ve kendilerini 'sosyal ve ekonomik açıdan ne tür bir hizmet modelinden yararlandırılabiliriz' düşüncesiyle sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla şehir çöplüğünde hurda toplayan çocuk ve gençleri ziyaret ettik. Havanın soğuk ve kar yağışlı olmasına rağmen genç ve küçük yaşta olan çocuklar ile konuşma fırsatı bulduk. Çocuklar çöplüğe ilk kez geldiklerini, aileleriyle ilgili bilgi vermek istemediklerini beyan ettiler. Ancak bu işi geçim kaynağı olarak yapan diğer arkadaşlarla ilgili mağduriyetlerini gidermek üzere gerekli mesleki çalışmaları yürüteceğiz. Basınımızdan ve duyarlı vatandaşlarımızdan şahit oldukları ekonomik yoksunluk içinde olan vatandaşları, müdürlüğümüze bildirmeleri halinde gerekli çalışmaların yapılacağını bilinmesini istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asp İl Müdürü Bildirici, 'Çocuk İşçileri' Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement