Asted'ten Öğrencilere Kask Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Asted'ten Öğrencilere Kask Dağıtımı

Asted\'ten Öğrencilere Kask Dağıtımı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Grubu öncülüğünde; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen Trafik Eğitimleri kapsamında katılımcı öğrencilere ilginç bir hediye sunuldu.

23.05.2016 17:09

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Grubu öncülüğünde; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen Trafik Eğitimleri kapsamında katılımcı öğrencilere ilginç bir hediye sunuldu.

ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in geçtiğimiz Trafik Haftası'nda hazırladığı, ilçedeki ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirilen Trafik Eğitimleri'nin ardından eğitimlerin sürdüğü zaman aralığında doğum günü olan öğrencilere, doğum günü hediyesi olarak bisiklet kaskları dağıtıldı.

Ayvalık'ta ilçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerdeki ilkokulların 3 ve 4. Sınıflarıyla, ortaokulların 5 ve 6. Sınıf öğrencilerine yönelik verdiği trafik eğitimlerinde; İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki trafik ekipleri de görev aldı.

Ayvalık Kaymakamlığı'nın izniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda yapılan trafik eğitimlerinde; trafik kazalarının önlenmesi ve bisiklet kullanırken olası kazalara karşı kask kullanımının önemi, trafik kurallarına uymanın önemi, bir trafik kazasında kazazedelere yapılacak ilk yardımlar gibi bilgiler verildi.

Trafik Haftası'nın yanı zamanda Engelliler Haftası ile çakışması nedeniyle, bir trafik kazası sonrasında, kalan hayatını engelli bir birey olarak sürdürmek zorunda kalan insanlara karşı öğrencilerin farkındalığının sağlanması da eğitimlerin içinde yer aldı.

Öğrencilerin; trafik ekipleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda araç sürücülerine yönelik denetimlere de katıldığı eğitimlerin ardından katılımcı öğrencilere doğum günü armağanı olarak bisiklet kaskları da Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen 'in yanı sıra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Trafik Denetim Büro Amirliği Polis Memurlarından Seyit Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Denetim Amirliğinden Uzman Çavuş Ali Uçan'ın yanı sıra eğitimlerin verildiği okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Törende Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, ASTED'in gelişim çağındaki öğrencilere yönelik trafik alanında verdiği eğitimlerin geleceğin büyükleri ve araç sürücüleri olan öğrenciler için son derece önemli olduğuna işaret ederek, söz konusu eğitimlere destek veren kurum ve eğitmenlere teşekkür etti.

Törende konuşan ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel ise; ağacın yaşken eğileceğinin bilinciyle gelişim çağındaki öğrencilere yönelik verilen eğitimlerin, trafik kazalarında dünya şampiyonu olan Türkiye'de söz konusu kazalar sonrasında sakat kalışların büyük ölçüde azalacağına inandığını kaydetti.

Tuncel; Trafik kazalarının azalması amacıyla yapılan eğitimlere destek veren başta Ayvalıjk Kaymakamlığı olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ve okul müdürleriyle, öğretmenlerine ve projede kaskların alınmasına destek veren Ayvalık esnafına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asted'ten Öğrencilere Kask Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement