Ataları Gibi Zafer Yolunu Aşındırıp Kocatepe'ye Ulaştılar - Son Dakika
Güncel

Ataları Gibi Zafer Yolunu Aşındırıp Kocatepe'ye Ulaştılar

Ataları Gibi Zafer Yolunu Aşındırıp Kocatepe\'ye Ulaştılar

Zafer Haftası’nın 92. Yıl Dönümü ve Büyük Taarruz Kutlama Törenleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Zafer Yürüyüşü’, Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile başladı.

26.08.2014 09:13

Zafer Haftası'nın 92. Yıl Dönümü ve Büyük Taarruz Kutlama Törenleri kapsamında gerçekleştirilen 'Zafer Yürüyüşü', Afyonkarahisar'da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile başladı.

Yürüyül için Şuhut'un Çakırözü köyüne gelen binlerce kişi için önce 'Çakırözü Köyü İlköğretim Okulu'nda oluşturulan tören alanında, katılımcılara 'Kurtuluş Savaşı'nı anlatan tanıtım filmi izletildi.

Filmin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Askeri Bandosu eşliğinde yürüyerek 92 yıl önce Türk askerinin Kocatepe'ye yürüyüşe geçmeden önce toplandıkları yere geldi.

Burada yürüyüş grubuna hitaben bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Türk milletinin tarihinin şan ve şeref dolu olduğunu söyleyerek, "Hakikaten bugün bizim çok mutlu bir günümüz çünkü tam 92 yıl önce kahraman ordumuz, destan yazan ordumuz bu yolu katederek Kocatepe'ye kadar yürüdü. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece. Dolayısı ile bizlerde gerçekten onların yaşadıklarını, burada bu şekilde yaşamak için vakur bir şekilde yürüyeceğiz" dedi.

14 KİLOMETRELİK YOLU YÜRÜYÜP KOCATEPE'YE ULAŞTILAR

Konuşmanın ardından havai fişek ve lazer gösterisi yapıldı. Büyük beğeni ile izlenen gösterinin ardından, yediden yetmişe her yaş grubundan oluşan yürüyüşçüler 92 yıl önce atalarının zafere yürüdükleri yola çıkarak Kocatepe'ye doğru ilerledi. Yürüyüş grubunu Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri uğurladı. Yol boyunca 112 Acil Servis ekipleri ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Sivil Savunma ekipleri yürüyüşçülere eşlik ederken, jandarma da güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 14 kilometrelik yolu aşındırarak Kocatepe'ye ulaşan vatandaşlara burada Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan ve mercimek çorbası, ekmek, üzüm hoşafından oluşan yemek ikramında bulunuldu.

Bu sene gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü'ne, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve çoğunluğunu üniversite öğrencisi ile sivil toplum örgütleri üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, bu seneki etkinlikleri çok beğendiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ataları Gibi Zafer Yolunu Aşındırıp Kocatepe'ye Ulaştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement