Atatürk, En Sevdiği Opera "Tosca" ile Anılacak - Son Dakika
Yerel

Atatürk, En Sevdiği Opera "Tosca" ile Anılacak

Atatürk, En Sevdiği Opera "Tosca" ile Anılacak

ANTDOB, Büyük Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümünde, "Tosca" operasını sahneleyecek.

05.11.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Puccini'nin "Tosca" operasını sahneleyecek.

Atatürk'ün askeri ataşe olarak genç yaşta gittiği Bulgaristan'da dinleyerek beğendiği ve her bölümünü ezbere bildiği eserde "Tosca" rolünde Burcu Bükem Kuru, "Scarpia" rolünde de İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Cengiz Sayın sahne alacak.

Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eserde "Cavaradossi" rolünde tenor Koray Damcıoğlu, Atatürk'ün dinlerken gözyaşlarını tutamadığı "E lucevan de stelle" aryasını seslendirecek.

Aldatma ve şüphe üzerine kurulu ve dramatik gerilimin bir an olsun etkisini kaybetmeden seyirciyi içine çeken eserde orkestrayı İtalya'dan sadece iki temsil için Antalya'ya gelen Sardegna Operası'nın ve aynı zamanda Luglio Trapenese Opera Festivali'nin müzik direktörü, ünlü orkestra şefi Andrea Certa yönetecek.

Koro şefliğini Caner Ruhselman'ın üstlendiği eserde, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Güçlü bir kadın figürünün etrafında dönen üçlü bir ilişkinin anlatıldığı eserde, Engin Suna "Angelotti", Şafak Güç "Sagrestano", Cüneyt İrfan Erdoğan "Spoletta", Toygarhan Atuner "Sciarrone", Emre Aytekin "Gardiyan" ve Su Ece Ergezen "Çoban" rollerinde sahne alacak.

Eser, 8 Kasım Cumartesi ve 10 Kasım Pazartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk, En Sevdiği Opera 'Tosca' ile Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement