Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce'deki sivil toplum kuruluşları, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

29.06.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce'deki sivil toplum kuruluşları, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Ülkenin huzurunu hedef alan alçak saldırı karşısında her zamankinden daha çok dayanışma içinde olacaklarını vurgulayan Kıyak, "Bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Devletimiz her zaman dinç ve ayaktadır. Bu ülke yalnız değil, bu ülkenin sahibi var, sahibi de millet." ifadelerini kullandı.

Kıyak, terörle mücadelenin devam ettiğini, hükümetin bu sorunu bitireceğine yürekten inandıklarını kaydetti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırılarını lanetledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kösemusul, şöyle devam etti:

"Ramazan-ı Şerif günlerinde, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhametle yoğrulan kutsal günlerde dahi teröre başvuranlar, eylem için emir veren odaklar, insanlıktan zerre nasibini almamıştır. PKK, DAEŞ ya da başka herhangi bir terör örgütünü maşa olarak kullanan, aziz vatanımızın toprak bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, iş dünyamızın gayretli çalışmalarına, Türkiye'mize zarar vermeyi hedef alanları, saldırıları gerçekleştiren hainleri ve bu hainlere doğrudan ya da dolaylı destek verenleri nefretle kınıyor, lanetliyorum."

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ise saldırıyı kınadıklarını vurguladı.

Hep birlikte demokratik, güçlü Türkiye'ye yürüyüşün aksamayacağına işaret eden Mengen, "Her zaman olduğu gibi kardeşlik kararlılığımızla ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en ciddi, akıllı ve sağduyulu karşılık olacaktır." görüşünü paylaştı.

Zonguldak

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye'nin alçakça düzenlenen terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Birlik ve bütünlüğe, huzur ve güvenliğe yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildiren Demirci, iç ve dış karanlık odakların beslediği terör ve şiddetin, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını kaydetti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de İstanbul'daki terör saldırısının Türkiye'yi derinden etkilediğini vurguladı.

Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Aileleri ve sevdikleriyle birlikte olmak isteyen insanlar, bu amaçla çıktıkları yolculuklarında maalesef hain bir saldırıyla karşılaşarak hayatlarını kaybettiler. İnsanları kaynaştıran ve bütünleştiren bayram öncesi yaşadığımız bu üzüntü çok büyük olmasına rağmen, millet olarak bu tür saldırıları gerçekleştiren terör örgütlerine karşı dik duruşumuzu asla kaybetmeyeceğiz."

Bartın

Memur-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, dili, dini, vatanı ve milleti olmayan terörün, iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Terör saldırılarının "bir millete değil, insanlığa karşı işlenen cinayet" olduğuna işaret eden Dağdeviren, "Haince ve alçakça düzenlenen bu saldırı Türk milletinin üzerinde oynanan kalleş oyunların bir göstergesidir. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur." değerlendirmesinde bulundu.

Düzce

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Türkiye'nin terörizm konusunda etkin politika ve uygulamalar yürüttüğünü ifade etti.

Başarılı operasyonlar ve son günlerde dış politikadaki olumlu gelişmelerin akabinde yaşanan menfur saldırının ülkeyi ve devleti yolundan döndüremeyeceğini kaydeden Çakır, Türkiye'nin, yaşanan terör saldırısı sonrasında her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement