Atatürk'ü Ziyaret ve Şehitleri Anmak İçin Pedal Çevirmeye Başladılar - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ü Ziyaret ve Şehitleri Anmak İçin Pedal Çevirmeye Başladılar

Atatürk\'ü Ziyaret ve Şehitleri Anmak İçin Pedal Çevirmeye Başladılar

Avcılar'daki Anka Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve son dönemde verilen şehitleri anmak amacıyla Anıtkabir'e kadar pedal çevirmeye başladı.

02.09.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar'daki Anka Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve son dönemde verilen şehitleri anmak amacıyla Anıtkabir'e kadar pedal çevirmeye başladı.

Bu sabah erken saatlerde Avcılar'daki metrobüs durağı önünden pedal çevirmeye başlayan 9 bisikletlinin sayısı güzergahtaki katılımlarla 15'e ulaşacak. Avcılar Anka Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Cengiz Türkmen, 2015'te kuruluş işlemlerini tamamladıklarını ancak, resmi olarak bu yıl çalışmalarına başladıklarını söyledi. Türkmen, Avcılar Belediyesi'nin desteği ile bu yıl ikinci kez Anıtkabir'e kadar pedal çevireceklerini belirterek, 'Amacımız; Anıtkabir'de Atamız'ı anmak ve son dönemdeki şehitlerimizi yad etmek. Turumuz 450-500 kilometre olacak. Avcılar'dan Sefaköy'e kadar pedal çevirdikten sonra midibüsle gideceğimiz Bursa'dan itibaren pedal çevirmeye başlayacağız. İnegöl üzerinden Eskişehir'e gidip konaklayacağız. İkinci gündeki mola yerimiz; Polatlı. Finalde Ankara'da Atamız'ın huzuruna çıkacağız" dedi.

Tura Küçükçekmece'den katılan Neslihan Çağlar, bisiklet kullanmayı çok sevdiğini, bunun ilk uzun turu olacağını belirtirken, 'Atamıza saygı turu benim içim daha da önemli" dedi. Bisikletçilerden Enes Eren de ilk kez uzun tura çıkacağı için heyecanlı olduğunu, Şenol Eryiğit ise, bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ü Ziyaret ve Şehitleri Anmak İçin Pedal Çevirmeye Başladılar - Son Dakika


Advertisement