Atık Pillerin Çöp Olmadığı Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Atık Pillerin Çöp Olmadığı Anlatıldı

Atık Pillerin Çöp Olmadığı Anlatıldı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, atık pillerin toplanmasıyla ilgili eğiticilere yönelik bir eğitim gerçekleştirdi.

19.02.2016 14:41  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 ilçenin 5 gruba ayrılarak Şehzadeler, Akhisar, Salihli, Alaşehir ve Gördes ilçelerinde gerçekleştirilen eğitimde, atık pillerin kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakılmasının yarattığı zararlı etkiler anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 17 ilçeyi 5 merkezde toplayarak Şehzadeler, Akhisar, Salihli, Alaşehir ve Gördes ilçelerinde TAP Derneği yetkilisi Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Çoltuk tarafından "TAP Derneği ve Atık Pillerin Toplanması" konulu "Eğiticilerin Eğitimi" gerçekleştirdi. 16-17-18 Şubat tarihlerinde farklı ilçeler genelindeki okulların idareci ve öğretmenlerine yönelik yapılan eğitimde atık piller hakkında bilgi verildi. Eğitimde atık pillerin ayrı toplanması, nerelerde biriktirileceği ve bertarafı konularında bilgi verildi.

17 ilçeye de anlatıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personellerinin de iştirakiyle gerçekleşen eğitimde, atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılmasının, içindeki ağır metallerin çevreye ve insanlara verdiği zararlarının, atık pillerin ilgili atık pil toplama kurularına atılması gerektiğinin yanı sıra TAP tarafından Türkiye genelinde sürdürülen 1 Ekim-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası'ndan da bahsedildi. Atık pillerin toplanması konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, eğitim programının 17 ilçenin tamamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atık Pillerin Çöp Olmadığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement