Atlı Terapi ve Rehabilitasyonda Tercih; "Anadolu Pony'si" - Son Dakika
Yerel

Atlı Terapi ve Rehabilitasyonda Tercih; "Anadolu Pony'si"

Eskişehir'de gelecek yıl hizmete girecek Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezinde, Ardahan'ın Posof ilçesinde yetiştirilen "Anadolu Pony'leri"nden istifade edilecek ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çalışkan: "Posof'tan getireceğimiz uysal, seçilmiş, nitelikli atları rehabilitasyon.

05.10.2014 11:26

DENİZ AÇIK - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu bünyesinde gelecek yıldan itibaren hizmet vermeye başlanacak merkezde, Ardahan'ın Posof ilçesinde yetiştirilen yerli ırk "Anadolu Pony'si" atlardan yararlanılacak.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 2015'te açılacak Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, Türkiye'nin bu alanda dünya standartlarındaki ilk tesisi olacağını söyledi.

Ardahan Valiliği ve Posof Kaymakamlığının daveti üzerine incelemelerde bulundukları ilçede, atçılığın önemli bir yerinin olduğunu gördüklerini anlatan Çalışkan, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar, atlarına bakıyor. Kışın yılkıya salıyorlar. Atlar son derece sakin ve munis. Bundan dolayı Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının kalıcı eser bırakma çalışmaları kapsamında desteklenmeye layık görülen ve maliyeti 1,9 milyon lira olan Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezimizde yaklaşık 1,40 metre boyundaki Anadolu Pony'lerini kullanmayı düşündük. Posof'tan getireceğimiz uysal, seçilmiş, nitelikli atları rehabilitasyon ve binicilikte kullanacağız. Böylece ilçeye ekonomik fırsat yaşatacağız."

Çalışkan, terapilerde yararlanacakları atları özel olarak seçeceklerini dile getirdi.

Anadolu Pony'lerinin tanıtımını da yapacaklarını aktaran Çalışkan, bu amaç doğrultusunda terapi ve rehabilitasyonun yanında binicilik amaçlı faaliyetlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atlı Terapi ve Rehabilitasyonda Tercih; 'Anadolu Pony'si' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement