Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı\'na Katıldı

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'na katıldı.

15.04.2013 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'na katıldı.

Akdeniz Üniversitesi'nin de üyesi olduğu, 47 ülkedeki yükseköğretim kurumlarını temsil eden ve gelişmelerine katkıda bulunan Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (European University Association - EUA) yıllık konferansı, 11-12 Nisan 2013 tarihlerinde Belçika'nın Gent şehrinde gerçekleştirildi.

Gent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa, Akdeniz Üniversitesi'ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan temsil etti.

Konferansın ilk gününde 14. Yıllık EUA Genel Kurulu'nda, EUA Yürütme Kurulu Üyeliği'ne Türkiye'den Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu seçildi. Bu yılki konusu "Avrupa Üniversiteleri - Küresel Katılım" olan EUA yıllık konferansına, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı.

İki gün süren konferans kapsamında, yükseköğretimin uluslararasılaşması, uluslararasılaşma için yeni modeller, Avrupa politikaları, ulusal öncelikler ve kurumsal stratejiler konuları tartışıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement