Uluslararası Çalışma Örgütü: Avrupa Türkiye'den Ders Almalı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Çalışma Örgütü: Avrupa Türkiye'den Ders Almalı

Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder, Suriyeli mülteciler konusunda, Avrupa'nın Türkiye'den ders alması gerektiğini söyledi.

23.05.2016 10:19  Güncelleme: 11:48

Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder, uluslararası toplumun özellikle Suriye kökenli mülteci krizinde yetersiz kaldığını belirterek, "Avrupa'nın mülteciler konusunda alması gereken dersler var. Ders alabileceği ülkeler arasında 'açık kapı' politikasıyla Türkiye var." dedi.

"EN BÜYÜK SORUN ÇALIŞMA ALANI"

Türkiye'deki Suriyeli mültecilere iş imkanı sağlanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ryder, Şanlıurfa'daki mültecileri ziyaret ettiğini, onların iş edinmelerini sağlamak için yerel yetkililer, sendika ve işverenlerle görüştüklerini söyledi. Mültecilerin iş edinememelerinin önlerindeki en büyük engel olduğunu dile getiren Ryder, mültecilerin topluma kabulünde iş sahibi olmalarının önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.

"TOPLUMA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORLAR"

Guy Ryder, dünyadaki tüm mültecilerin isteklerinin aynı olduğuna dikkati çekerek, "Hepsi öncelikli olarak emniyetli bir şekilde evlerine dönmek, çocukları için eğitim ve çalışma imkanı istiyor. Çünkü kendilerine ev sahipliği yapan topluma bir katkı da bulunmalarının yanı sıra hayatlarına bir anlam ve amaç yüklemek istiyorlar." diye konuştu.

"SAVAŞI DURDURMAK NOKTASINDA GEÇ KALDIK"

Suriye'deki çatışma durumunun ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Ryder, uluslararası kamuoyunun bu savaşı durdurmak noktasında çok geç kaldığını belirtti.

"AVRUPA, TÜRKİYE'DEN DERS ALMALI"

Dünyada savaşlar nedeniyle yerinden yurdundan olmuş 60 milyon insan olduğuna dikkati çeken ILO Genel Direktörü Guy Ryder, şöyle devam etti:

"Bu rakam 2. Dünya Savaşından bu yana, hatta onda bile görmediğiniz bir rakam. Ayrıca uluslararası toplumun mülteci krizine, özellikle de Suriye kökenli mültecilere cevap konusunda yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Avrupa'nın mülteci krizi konusunda hala ortak bir tavır belirleyememiş olmasını çok trajik buluyorum ve çok büyük bir başarısızlık olarak görüyorum. Avrupa'nın bu konuda alması gereken dersler var. Ders alabileceği ülkeler arasında 'açık kapı' politikasıyla Türkiye var.

"İDEAL TABLODAN ÇOK UZAĞIZ"

Umuyorum ki Dünya İnsani Zirvesi mülteci krizi konusunda daha iyi bir sonuca yol açacaktır. Uluslararası toplumların tutumunda çok köklü bir değişikliği de beraberinde getirecektir. Mültecilerle ilgili, olması gereken, ideal tablodan çok uzağız. Olması gereken bir paradigma değişikliğidir. Umarım bu zirve de bu paradigma değişikliğinin gelmesini sağlayacaktır."

Uluslararası Çalışma Örgütü: Avrupa Türkiye\'den Ders Almalı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Çalışma Örgütü: Avrupa Türkiye'den Ders Almalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement