Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyeleri Gaziantep'te - Son Dakika
Yerel

Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyeleri Gaziantep'te

Avrupa Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur başkanlığındaki heyet, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip çadır kentini ziyaret etti.

15.06.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur başkanlığındaki heyet, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip çadır kentini ziyaret etti.

Konteyner kente gelen heyet, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve beraberindeki yetkililerden çalışmalar hakkında brifing aldı.  Daha sonra çadır kente geçen heyet, burada tatil nedeniyle boş olan okul ile sokakları gezdi.

AKPM Başkanı Anne Brasseur ise bir çadırdaki Suriyeli aileyi ziyaret etti. Burada aileyle sohbet eden, Türkçe ve Arapça selam veren Brasseur, çadırdaki "Emine" adlı bebeği kucağına alıp öptü.

Brasseur, ziyaretin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yetkili makamların Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptıkları hizmetlerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Kilis'e gelen misafir sayısının kentin kendi nüfusundan fazla olduğunu hatırlatan Brasseur, "Halbuki biz kendi ülkemizde 100 sığınmacı için bir merkez kuracak olsak, bunun için şikayet ediyoruz ve bunu yapmakta zorlanıyoruz. O yüzden buradaki gelişmelerden çok etkileniyorum" dedi.

Türkiye'deki yerli ve misafir gençleri gördüğünde çok duygulandığını dile getiren Brasseur, şöyle konuştu:

"Burada geleceğine inanan genç insanları gördükçe bunun bizlere ders olmasını düşünüyorum. Çünkü bizler bazen çok sıkılıyoruz ya da hayatta bir şey yapamayız gibi düşünüyoruz, onun için burada gençler bizim için çok güzel birer örnek. Dolayısıyla biz burada yaptığımız gezi ve incelemelerle çok büyük ders alarak dönüyoruz. Biz buradaki mesajları evimize götürüyoruz, götüreceğiz ve umuyoruz ki bu şekilde farkındalığı da artırabileceğiz. Uluslararası dayanışmaya da katkı sağlayabileceğiz. Maalesef buradaki sorunu tek başına hiç kimsenin çözmesi mümkün değil ama yapmamız gereken şey, ülkesinden ayrılmak zorunda kalan insanlara elimizden gelen desteği ve yardımı yapmak, bunu esirgememektir."

Koalisyon açıklaması

Brasseur, Türkiye'deki seçim sonuçlarına göre koalisyon hükümetinin kurulmasının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Türkiye'de yapılan seçim sırasında bizim bir izleme grubumuz görev yaptı ve bütün bu çalışmalarda gösteriyor ki Türkiye demokrasinin işlediği bir ülke. Eğer bir parti tek başına yeterli çoğunluğu elde edemiyorsa, o zaman koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor. Bunu yapmak lazım. Kolay bir şey değil ama Türkiye koalisyon hükümetini ve bu şekilde çalışmayı öğrenecektir. Seçimde kazanan herkesin bu bağlamda çok büyük sorumluluğu var. Ben güzel Türkiye'nin geleceğinin de en iyi şekilde olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyeleri Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement