Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de

Avusturya\'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri\'de

Avusturyalı fotoğrafçı Wett'in fotoğraf sergisinin açılışını yapan Büyükelçi Wölfer, ünlü piyano sanatçısı Joseph Marx'ın ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla verilen konsere de katıldı.

14.04.2014 19:57

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturyalı fotoğrafçı Günter Richard Wett'in fotoğraf sergisi ile piyano sanatçısı Joseph Marx'ın ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla verilen piyano konserine katıldı.

Wölfer, Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilmeyi düşünülen dağ köyü çalışması için Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Bölümü ile Avusturya Büyükelçiliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje nedeniyle Kayseri'ye geldi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'u ziyaret eden Wölfer, daha sonra Mimarlık Fakültesi'nce Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Büyükelçi Wölfer ile Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Avusturyalı fotoğrafçı Günter Richard Wett'in ülkesini anlatan fotoğraflarının sergisinin açılışını yaptı.

Fotoğraflarla ilgili Rektör Keleştemur'a bilgi veren Wölfer, Avusturyalı ünlü piyano sanatçısı Joseph Marx'ın ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla verilen ve Avusturyalı sanatçıların yer aldığı piyano resitaline katıldı.

Etkinliğin ardından konuşan ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı, mimarlık bölümü öğrencileriyle kış turizminde söz sahibi olan Avusturyalı yetkilileri Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'e yapılabilecek projeleri değerlendirmek için bir araya getirdiklerini söyledi.

Erciyes'e giden yollardan biri olan Hacılar Kapı'da bir proje gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Büyükmıhçı, "Hacılar ilçesinin doğallığını bozmadan, yerelliğine bağlı kalarak burada 'kış turizmine uygun bir dağ köyü nasıl oluşturulur' bu yönde fikir alışverişinde bulunacağız. Dün ilçede saha çalışması yaptık. Uzun soluklu bir çalışma henüz fikirlerimizi paylaşıyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement