Ayağımızdaki Prangadan Kurtulup Koşmaya Başlamalıyız" - Son Dakika
Güncel

Ayağımızdaki Prangadan Kurtulup Koşmaya Başlamalıyız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili, "Elimizdeki prangalardan kurtulduk, dik duruyoruz ama ayağımızda hala pranga var. Onlardan da kurtulup koşmaya başlamamız lazım." dedi.

23.03.2017 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili, "Elimizdeki prangalardan kurtulduk, dik duruyoruz ama ayağımızda hala pranga var. Onlardan da kurtulup koşmaya başlamamız lazım." dedi.

Karaaslan, Samsun'un Terme ilçesinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Terme Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Karaaslan, ardından fındık fabrikalarını gezerek kadın işçilerle bir araya geldi.

"Evet-hayır" kelimelerinin Türkiye'yi çok önemli bir yere götüreceğini belirten Karaaslan, "Elimizdeki prangalardan kurtulduk, dik duruyoruz ama ayağımızda hala pranga var. Onlardan da kurtulup koşmaya başlamamız lazım." diye konuştu.

Karaaslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik Hollanda'nın skandal tavrına değinerek, şunları kaydetti:

"Bayan Bakanımızın Hollanda'da başına gelenleri gördünüz. Ben kendisiyle bir süre önce mesajlaşmıştım. Biraz sıkıntılı olduğunu ama henüz bir şey olmadığını söylemişti ama bir-iki saat içinde olayın rengi değişti. Bize insan hakları, özgürlükler, kadın hakları, basın özgürlüğü gibi konularda ders veren, tepeden bakan, parmak sallayan, yeri geldiğinde kriterler belirleyen, onlara uymaya zorlayan, uymadığımızda raporlar yayınlayan ülkelerin sadece tek derdi, elinde Türk bayrağı büyükelçiliğin önünde Bakan ve elçinin yerlerinden çıkmış olmasını istemek. Hiçbir taşkınlık yapmayan, cam çerçeve indirmeyen, hiç kimsenin sağlığına zarar vermeyen, sadece demokratik hakkını kullanan vatandaşlarımızı yerlere yatırıp köpekleri saldırttılar. O yüzden mesele büyük."

MHP ile uzlaşarak anayasanın 18 maddesini değiştirdiklerini anımsatan Karaaslan, "Tamamını değiştirmeye gücümüz yetmedi maalesef ama ilk kez anayasanın ruhuna dokunuyoruz. Anayasalar bütün dünyada toplumun yazdığı metinlerdir. Toplumun uzlaşma metinleridir fakat ülkemizde darbecilerin yazdığı, 1982 yılında darbeyi gerçekleştirenler tarafından düzenlenmiş bir anayasadır. Elimizdekilerden kurtulduk, gelin ayaklarımızdakilerden de kurtulalım. O yüzden gidip 'evet' oyu verelim." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayağımızdaki Prangadan Kurtulup Koşmaya Başlamalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement