Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'nı dünyanın en büyük dalış merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

07.04.2016 14:37

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'nı dünyanın en büyük dalış merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Çerçioğlu, Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'nde dalış turizmini canlandırmak için batırılacak olan A300 uçağını basın mensuplarına tanıttı. 600 bin TL'ye mal olan uçağın 28 Mayıs'ta batırılmasıyla birlikte Kuşadası'nın dünyanın dalış merkezi haline geleceğini savunan Çerçioğlu, "Yıllardan beri bu spora gönül verenler tarafından dalış konusu konuşuluyordu. Kuşadası'nın turizmi için neler yapabiliriz diye düşündük ve Türkiye'deki batık uçaklar içerisinde en büyüğü olan A300 uçağı projesini Denizcilik Daire Başkanlığı ile birlikte tasarladık" dedi.

En güzel denizin Kuşadası'nda olduğunu ifade eden Çerçioğlu, bu projeyle birlikte Kuşadası denilince akla 'dalış turizmi'nin geleceğini ifade etti. Yerli ve yabancı turistlere otellerde erkenden rezervasyon yapmaları için çağrıda bulunan Çerçioğlu, uçağın 5 hafta sonra batırılacağını söyledi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Levent Ayvaz ise, 20 yıldan beri böyle bir proje için çalıştıklarını ancak yol kat edemediklerini belirtti.

Ayvaz, "Sadece bu uçağı buraya batırmak değil, buraya kadar getirmek, montajlamak ve suyun altına batırmak adeta bir belgesel gibi oldu. Bu proje adeta bizi yoktan var edecektir. Şu anki turizmin geldiği noktada artık Kuşadası'nda dalışın olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor." dedi.

Konuşmalardan sonra Çerçioğlu, batık uçağı basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement