Aydın'da Büyükşehir'in Otopark Şirketine Operasyon: 3 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Büyükşehir'in Otopark Şirketine Operasyon: 3 Gözaltı

Aydın\'da Büyükşehir\'in Otopark Şirketine Operasyon: 3 Gözaltı

Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketi AYBEL'in işlettiği otoparklardan elde edilen gelirin aktarılmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla şirket müdürü ve iki çalışanı gözaltına alındı.

22.04.2016 12:26

Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketi AYBEL'in işlettiği otoparklardan elde edilen gelirin aktarılmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla şirket müdürü ve iki çalışanı gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gıda ve otopark alanında faaliyet gösteren şirketi AYBEL'e operasyon düzenlendi. Polis, AYBEL Müdürü M.Ş., şirket mutemedi A.M.G. ve adı öğrenilemeyen bir çalışanı gözaltına aldı. Gizli kasa olduğu iddia edilen ve AYBEL'in bilgisayar sisteminin yazılımını yaptığı öne sürülen U.S.'nin de ofisinde arama yapıldığı, İstanbul'da olması nedeniyle şimdilik gözaltına alınamadığı belirtildi. 4.5 milyonluk yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

TEFECİLİK İDDİASI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.M.G.'nin, Mart 2015- Şubat 2016 tarihine kadar toplanan otopark ücretlerini kendi hesabına aktardığı, toplanan paranın daha sonra AYBEL'in elektronik işlerini üstlenen şirketin sahibi U.S.'ye aktarıldığı, U.S.'nin ise parayı Kuşadası Belediyesi'nin Milli Parklardan Sorumlu Müdürü S.S.'ye ulaştırdığı,  S.S.'nin de bu parayla tefecilik yaptığı iddia edildi.

OLAY YARALAMAYLA ORTAYA ÇIKTI

Olayın ise geçen cumartesi günü AYBEL'in Parkomat ve Otomatlar Şefi S.V.'nin, Kuşadası Belediyesi'nin Milli Parklardan Sorumlu Müdürü S.S.'yi tabancayla her iki ayağından yaralaması sonucu gözaltına alınmasıyla ortaya çıktığı belirtildi. S.V.'nin kendi payını alamadığını söylemesi ve yolsuzluğu anlatmasıyla harekete geçildiği kaydedildi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: KARALAMA KAMPANYASI

Bozdoğan'da fidan dağıtımı etkinliğine katılan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu operasyonun sorulması üzerine, "Hakkımızda karalama kampanyası yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Büyükşehir'in Otopark Şirketine Operasyon: 3 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement