Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

"Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi.

02.06.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen " Ege'nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında Kaymakam Durdu Yusuf Arık başkanlığındaki proje ekibi, merkez ve mahallelerde bulunan yaşlıları evinde ziyaret etti.

Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Arık, "Projemiz ile ilçemizde, fakir, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların, ihtiyaçlarının evlerinde karşılanması, sosyal yaşamda öz güvenlerinin korunması amaçlanıyor. Ayrıca, proje ile yaşlılarımızın yalnızlıklarını unutturmak, gelecek kaygısından arındırmak, hayat kalitelerini artırmak ve genç kuşaklara örnek olmak hedefleniyor" dedi.

- Didim'de "bisiklet şenliği" düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Akbük Şubesi'nin girişimleri ile düzenlenen bisiklet şenliğine Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Akbük Mahallesi'nde başlayan bisiklet turu, Akbük tören alanında son buldu.

Cemal Ergenekon Ortaokulu Müdürü Yaşar Güzelcan, "Etkinliğimizi 19 Mayıs'ta düzenleyecektik. Ancak tüm ülkemizi üzen Soma faciası nedeni ile  ertelemiştik"dedi.

Okul müdürünün konuşmasının ardından, yapılan kura çekimi sonunda Muhammet Ali Şarbak isimli öğrenciye bisiklet armağan edildi.

Koçarlı Çam Fıstığı Festivali

Koçarlı ilçesinde bu yıl 10.su düzenlenen Geleneksel Çam Fıstığı Festivali'nin son gününde Ankaralı Ayşe sahne aldı.

Halk oyunları, Komedi Dans üçlüsü ve daha sonra sahne alan Ankaralı Ayşe, vatandaşlara sevilen eserlerini seslendirdi.

Festivale katkı veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine plaket verildi.

Amaçlarının Koçarlı'nın ürünü olan çam fıstığını tanıtmak olduğunu söyleyen, belediye başkanı Mutlu Öztürk, "Geçimini bu çam fıstığından sağlayan vatandaşlarımıza  destek olmak, onların ürünlerine para kazandırmak için festivali önemsiyoruz"dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement