Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Söke Vergi Dairesi, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Ticaret Borsası yetkilileri, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

23.02.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Vergi Dairesi, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Ticaret Borsası yetkilileri, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir ve beraberindekiler Kaymakam Mehmet Demirezer'i de makamında ziyaret etti.

Kaymakam Mehmet Demirezer, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, verginin devletin gelir kaynağı olduğunu belirterek "Mükellefler vergi ödemelerine hassasiyet göstermelidir. Elbette adil bir vergi yönetimi, tahsili gerekiyor. Yani çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi şeklinde bir düzenleme mutlaka sağlanmalı" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'den Çerçioğlu'na tepki

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Özel İdaresi mallarının devri ile ilgili açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mağdur edebiyatı yaptığını savundu.

Çerçioğlu'nun AK Parti milletvekillerini suçladığını kaydeden Erdem, şunları söyledi:

"Konu devir ve tasnif komisyonunda görüşülmeye başladığı günden bugüne kadar sayın Çerçioğlu bizlere ulaşmamış olup, bizden herhangi bir talepte bulunmadığı gibi bize herhangi bir bilgi vermeden Cumhurbaşkanımızın Aydın'a teşriflerinde kısa bir görüşme yaparak bu konuyu gündeme getirmiştir. Ortaya attığı iddialarla ısrarla bizi suçlayan Çerçioğlu'nun iddialarının muhatabı olmadığımız gibi bu konuya asla bir dahlimiz olmamıştır. Ortaya atılan bu iddiaların muhatabı Aydın Valisi Erol Ayyıldız olmakla beraber, Valimiz süreci devlet adamı olgunluğu içerisinde hareket ederek yürütmektedir."

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 513 adet taşıt 4 bin 894 adet taşınmaz devredildiğini kaydeden Erdem, "Bu bilgiler bize göstermektedir ki Sayın Çerçioğlu'nun ortaya atığı iddialar geçersiz ve gerçekleri yansıtmayan iddialardır. Mazeret üretmeyi ve kavga etmeyi bırakıp, işini yapmaya başlamalıdır" dedi.

Yılmazköy Cemevi yenilenecek

Efeler'e bağlı Yılmazköy Mahallesi'nde depreme dayanıksız ve atıl durumda bulunan cemevi yenisi yapılmak üzere yıkıldı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, bir toplumun zenginliğinin farklılıklarından kaynaklandığını ifade ederek, "Alevi kardeşlerimizin cemevi ihtiyaçlarını karşılama noktasında el birliği yapmaya hazırız. Sevginin ve demokratik kültürün bu toplumda yerleşmesi açısından yapacağımız hizmetin öneminin farkındayız. 150 metrekare alan üzerine iki katlı olarak Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce projelendirilen yeni cemevinin, geniş salonu, morg, mutfak ve aş evi olacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement