Ayhan: Urfa Halkı Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir - Son Dakika
Güncel

Ayhan: Urfa Halkı Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir

Ayhan: Urfa Halkı Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir

Urfa'nın hükümetten yeteri kadar hizmet alamadığını kaydeden HDP Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, "Halk Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir" dedi.

26.05.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Gazete İpekyol'a yaptığı ziyarette hükümetin Urfa'ya yönelik hizmet ve yatırım politikasını eleştirdi.

Urfa'nın AK Parti'ye her dönemde destek verdiğini hatırlatan Ayhan, buna karşılık olarak Urfa'nın gereken hizmeti ve yatırımları alamadığını dile getirdi. Seçim çalışmasını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Ayhan, "Teşkilatlarımızla, örgütlerimizle, adaylarımızla birlikte yoğun kapsamlı bir seçim faaliyeti yürütüyoruz. Köylere, mahallelere, esnafa ziyaretlerimiz sürüyor ve ev toplantılarımız var. Bununla beraber halkımızın daha çok sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek birebir ilk elden öğrenme şansına sahip oluyoruz. Parti olarak da bu sorunların çözüm merciinin de iyi düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. 7 Haziran seçimlerinin de Urfa'daki bu birikmiş sorunların çözümüne dair büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Özellikle Urfa halkı AKP hükümetinden dolayı çok ciddi sıkıntılarla baş başa bırakılmış. Büyük oranda kendisine vaat edilmiş hizmetleri görmemiş ve bu hizmetleri yaşamamış. AKP daha çok yolsuzluklarla, kendi yandaşlarına bir takım rantlar ve bir takım ihaleler vermekle bu süreci götürmüş. Gün geçmiyor ki, bu AKP yetkilileri hakkında Urfa'da bir yolsuzluk haberi gündeme gelmesin. Özellikle belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmış ve herkes tarafından bilinen şeylerdir. Tüm bu yolsuzluklar ve usulsüzlükler halka hizmet etmesinin önüne geçen şeylerdir" dedi.

'İŞSİZLİK ARTIYOR'

Urfa'da hükümet politikalarından kaynaklı işsizlik oranının arttığını kaydeden Ayhan "Esnaf iş yapamamaktan, siftah yapamamaktan sıkıntı çekiyor. Özellikle elektrik sorunu Urfa'nın en temel sorunu haline gelmiş durumdadır. Son bir yıldır Urfa çiftçisi elektrik sorunuyla baş başa ve çiftçiler ekinlerini tarladan kaldıramama gibi bir tehlikeyi yaşamaktadırlar. Bu da beraberinde çiftçinin büyük ekonomik zararları yaşamasını getiriyor. Su sorunu da hakeza öyle Urfa'da" diye konuştu.

'ELEKTRİKLER KESİLMEYE DEVAM EDİYOR'

7 Haziran seçimlerine kadar elektriklerin kesilmemesi yönünde Dicle EDAŞ'a (DEDAŞ) yönelik baskı yapıldığına yönelik duyumlar aldıklarını kaydeden Ayhan, buna rağmen elektriklerin kesildiğini söyledi. Ayhan, "Gittiğimiz yerlerde ilçelerde, köylerde elektrikler sık sık kesiliyor. Bu konuda hükümet yetkilileri elektriklerin kesilmeyeceği yönünde çokça söz vermelerine rağmen halkımız bu elektrik kesintileri yüzünden çok ciddi mağduriyetler yaşıyor. Diğer yanda cumhurbaşkanının seçim kampanyasını yürütüyor olması da kabul edilebilir, adil bir tutum olarak da değerlendirmiyoruz. Bir yandan AKP'li adaylar seçim çalışmasını yürütürken, diğer tarafta devletin tüm olanakları kullanılarak bir cumhurbaşkanı AKP'nin seçim kampanyasını yürütüyor" dedi.

'URFA'NIN ARTIK KIRMIZI KART GÖSTERMESİ GEREKİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Urfa'ya yaptığı ziyareti de değerlendiren Ayhan, "Cumhurbaşkanı bir AKP yetkilisi gibi çeşitli açılışlar yapmak üzere geldiğini söylüyor. 280'e yakın bir açılış yaptığı ifade ediliyor. Ama nerelere açtığı, neleri açtığı Urfa halkı tarafından ve bizler tarafından ne yazık ki, öğrenilemiyor. Bunun yerleri de kamuoyuna açıklanmadı. Bir şehir hastanesinin temeli atıldı. Şehir hastanesinin 2014 yılında biteceği söylenmişti. 2015 yılında temeli atıldığı söyleniyor. Üç yıl içerisinde ihaleye verildiği, kime verildiği, yüklenici firmanın kim olduğu da bilinmiyor. Böyle muamma gibi duran bir yer. Sanki bir yer belirlenmiş ya da temel atılmış gibi bir hava veriliyor. Tamamen Urfa halkının aklıyla oynamaya, alay etmeye yönelik bir oyunla karşı karşıyayız. Ben, Urfa halkının artık AKP'nin bu oyunlarına gelmeyeceğini, 7 Haziran'da sandıkta bunların hesabını soracağını düşünüyorum. Karşılaştığımız büyük bir kesim AKP'nin bu yaklaşımından büyük bir rahatsızlık duymaktadır. Urfa, AKP'ye bu kadar büyük oranda destek veriyor olmasına rağmen hizmet konusunda da çok kötü bir tabloyla karşı karşıyadır. Bunların hepsinin hesabının sorulacağı yerde 7 Haziran seçimleridir. Halkımızdan beklentimiz özellikle AKP'nin bu fütursuzca yaklaşımı karşısında bir ceza vermeleri gerekiyor. Artık bir kırmızı kart göstermeleri gerekiyor. Seçimde de bunun en demokratik hakkı onların elindedir. Yetki onların elinde. Bu yetkilerini de bilinçli bir şekilde kullanmalarını bekliyoruz. Urfa seçmeninin de böyle bir profile sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle kimin, neyi, nasıl yaptığını, nasıl bir niyetle hizmet ettiğini bilebilecek bir seçmen profili de var. İnanıyor ve umut ediyorum ki, 7 Haziran'da Urfa halkı AKP'ye sandıkta gereken cevabı verecektir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan: Urfa Halkı Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement