Ayvacık'ta, 19 Afgan Mülteci Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ayvacık'ta, 19 Afgan Mülteci Yakalandı

Ayvacık\'ta, 19 Afgan Mülteci Yakalandı

Ayvacık'ta, 19 Afgan mülteci yakalandıÇanakkale Ayvacık ilçesinden yasadışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 mülteci, sahil güvenlik tarafından yakalandı.

26.05.2016 14:22

Ayvacık'ta, 19 Afgan mülteci yakalandı

Çanakkale Ayvacık ilçesinden yasadışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 mülteci, sahil güvenlik tarafından yakalandı.

Devriye görevi yapan TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, bugün sabah saatlerinde, Biberderesi Mevkisi'nin 1.5 mil açıldıklarında, mültecileri taşıyan bir lastik bot olduğunu farkedip, yanlarına gitti. Bottaki, Afganistan uyruklu oldukları belirlenen 2'si çocuk, 7'si kadın 19 mülteci, sahil güvenlik botuna alındı. İstanbul'dan insan kaçakçılarına kişi başı 500 ile 1000 dolar arasında ödeyerek Ayvacık'a geldikleri belirlenen mülteciler, Küçükkuyu Beldesi'ndeki Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan mültecilere, temizlik ve gıda maddesi dağıtıldı. Daha sonra bir minibüse bindirilen mülteciler, Ayvacık İlçesi'ndeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık'ta, 19 Afgan Mülteci Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement