Ayvalık'ta Kızılay Derneği'nden Şehitler İçin Lokma Hayrı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kızılay Derneği'nden Şehitler İçin Lokma Hayrı

Ayvalık\'ta Kızılay Derneği\'nden Şehitler İçin Lokma Hayrı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Kızılay Derneği Ayvalık Şubesi tarafından, Çanakkale Şehitleri’nin ruhları için 400 kiloluk lokma hayrı yapıldı.

18.03.2015 16:46

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türk Kızılay Derneği Ayvalık Şubesi tarafından, Çanakkale Şehitleri'nin ruhları için 400 kiloluk lokma hayrı yapıldı.

Türk Kızılay'ı Ayvalık Şubesi Başkanı Hamdi Atay'ın öncülüğünde, ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanındaki lokma hayrına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve ilçede fedakarca yaptığı sosyal çalışmalarla yoksul ve düşkünlerin 'Fatma Anne' olarak adlandırdığı, Fatma Cavlı'nın da bizzat destek verdiği lokma hayrın ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Türk Kızılay'ı Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünün coşkusunu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle buruk kutladıklarını belirtti.

Vatan savunmasında Şehit ve Gazilere Türk Milleti olarak çok şey borçlu olduğumuzu vurgulayan Başkan Atay, "Bu büyük zaferin 100. yıldönümünde bizde Türk Kızılay'ı Ayvalık Şubesi olarak her yıl geleneksel olarak yaptığımız lokma hayrımızı 400 kiloya çıkardık. Amacımız hem aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hem de doğal afetler ve savaş gibi zor zamanlarda herkesin yardımına koşan Türk Kızılay'ının vatandaşlarımız için son derece önemli bir gün olan 18 Mart Gününde de halkla iç içe olmasını sağlamaktı. Bu duygularla, Yedi Cihan'a 'Çanakkale Geçilmez' diye yazdıran Çanakkale Şehitlerimizi şükran ve büyük bir hüzünle anıyor, vatan savunmasında; bedenlerinin önemli parçalarını bırakmış olan gazilerimizle, şehit ailelerine en derin saygılarımızı sunuyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kızılay Derneği'nden Şehitler İçin Lokma Hayrı - Son Dakika


Advertisement