Ayvalıkta Rap Müzik ve Dingi Kayıklarıyla Fener Alayı - Son Dakika
Yerel

Ayvalıkta Rap Müzik ve Dingi Kayıklarıyla Fener Alayı

Ayvalıkta Rap Müzik ve Dingi Kayıklarıyla Fener Alayı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle alışılagelmişin dışında farklı bir fener alayı düzenlendi.

20.05.2015 14:40

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle alışılagelmişin dışında farklı bir fener alayı düzenlendi.

19 Mayıs akşamı saat 21.00'de İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserde; Müdürlük bünyesindeki Gençlik Merkezi'nin yetenekli iki rap müzik sanatçısı, Cumhuriyet Meydanında gençlerin kolay kolay unutamayacakları müthiş bir konser verdi.

Tüm şarkıların kendileri tarafından bestelendiği öğrenilen Yunus Emre Deveci ve Emir Gülümcan'ın yine kendilerinin yazdıkları Çanakkale Destanı adlı rap tarzındaki anlamlı parça ise konsere adeta damgasını vurdu.

Ayvalık Gençlik Meclisi'nin iki üyesi olan genç sanatçıların verdikleri konserde sık sık konseri izleyen gençlere uyuşturucu ve madde bağımlılığı karşıtı mesajlar verdiği gözlendi.

Deveci ve Gülümcan'ı rap konseri sırasında, Ayvalık Çamlık Yelken Kulübü bünyesindeki dingi kayıkları ise tek sıra halinde kıyıya yakın bir noktadan gerçekleştirdikleri fener alayı gösterimi ise vatandaşlar tarafından güçlü alkışlarla karşılık buldu.

Ayvalık'ta her yıl olduğu gibi Ayvalık Belediyesi bünyesindeki araçların öncülüğünde gerçekleştirilen uzun araç konvoyundan oluşan fener alayı korteji bu yıl oluşturulmazken, ilçe meydanında düzenlenen konser be dingi kayıklarıyla denizden gerçekleştirilen fener alayı 10. Yıl Marşı'nın meydanda bulunan kalabalık genç gurup tarafından bir ağızdan coşkuyla seslendirilmesiyle sona erdi.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, ilçede yaşayan her genç için hizmet verdiklerini kaydederek, "Şu anda Gençlik Merkezimizde iki genç kardeşimizin yaptıkları çalışmaları burada sergilediler. Son derece güzel bir etkinlik oldu ve bu güzel etkinlikleri bu arkadaşlarımız sürdürecekler" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalıkta Rap Müzik ve Dingi Kayıklarıyla Fener Alayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement