Aziz Yıldırım: Başkan Adayı Olan Çıksın Erkek Gibi Adayım Desin - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: Başkan Adayı Olan Çıksın Erkek Gibi Adayım Desin

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan divan kurulunda başkanlık adaylarına ithafen, "Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin, kimseyle haber yollamasın." dedi.

22.10.2016 14:14  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ekim Ayı Olağan Divan Kurulu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aziz Yıldırım, televizyon programlarında kendilerini eleştirenler için ağır açıklamalar yaparken, Yargıtay kararından önce başkanlığı kesinlikle bırakmayacağını tekrarladı.

İşte Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları...

"3 TANE AHLAKSIZ ŞEREFSİZ BENİ GÖNDEREMEZ"

İngiltere'de bağıranlar, Almanya'dan gelen ve daha önce bilet vermediğim insanlar. İstersem biletlerini keserim. 3 Temmuz olmasaydı FETÖ örgütü istediğini çoktan bu ülkede gerçekleştirmiş olacaktı. Yargıtay kararı sonrası bırakacağımı söyledim, verdiğim sözleri tuttum. Medyadaki 3 tane ahlaksız ve şerefsiz beni gönderemez. Yargıtay'dan her karar çıkabilir, ben tedirginim. Bu karar Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda önemlidir. Yargıtay'dan her karar çıkabilir, ben tedirginim. Bu karar Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda önemlidir.

2-3 TV her gece yayın yapıyor, sadece bizim için değil, diğer kulüpler için de. Bizlere hakaret ediyorlar. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Bana aday olmasın diyorlar. Cumhurbaşkanı'na da aday olma diyebilir misiniz?

ALİ ŞEN'E TEPKİ!

Ali Şen'e de söylüyorum, bundan sonra konuşmak istiyorsa buraya gelsin, burada konuşsun. Benim onursal başkanlık işim yok, Başım belada, derdim yargıtay.

"KÖPEK GİBİ KORKUYORLAR, GEREĞİNİ YAPARIM"

Şerefsiz ahlaksızlar, her gece programlarda beni konuşuyor. TV'de içiyor bana konuşuyor. Bak bundan sonra sizi sokağa çıkarmam. Bizim üzerimizden para kazanıyorlar. FETÖ'cü patronlor, bu FETÖ'cüleri TV'ye çıkaramazlar. FETÖ'nün bankasından para alıp yalı alanlar hesap vermeli. Devlet bu evlere, yalılara el koymalı. Viski içip konuşuyorlar. Yanımıza gelince köpek gibi korkuyorlar. Çayçı, şoför müdür oldu, bize sallıyorlar. Gördüğüm her yerde gereğini yaparım. Peşlerine düşerim haberleri olsun.

"BUNDAN SONRA HEPSİYLE HESAPLAŞACAĞIM"

Bundan sonra bana sallayan herkesle hesaplaşacağım. Hukuksal olarak, başka türlü. Bizim de ailemiz var. Ben de ana baba çocuğuyum. Sinirlerim çok fazla gerildi. Artık başkanlıktan zevk almıyorum, artık bu iş eziyet. Çekilecek dert değil. Samimi düşüncem. Bir de hakaret üstüne hakaret.

"SENİ VURANLARI POLİSE SÖYLEYEMEDİN ŞEREFSİZ"

Sen kendini vuran adamı söyleyemedin emniyette, biraz daha ileri gitsen 'biz yaptı' olacak. Kendini vuranları söyleyemeyecek kadar şerefsizsiniz siz. Çok söyleyeceğim şey var da bu ülkeye yazık. Fenerbahçe'ye zarar verdiğimi düşündüğüm gün hemen arkadaşlarımızla gideriz. Burada olmak şereftir, onurdur ama bir taraftan da sıkıntıdır. Yargıtay kararı sonrası size karşı yüzüm varsa aday olurum. Kim varsa aday olsun. Ben hayatımı ortaya koydum. Bundan sonra medya patronlarını anlatacağım. Bu basında beni eleştirenler, sizi vuranları polise söylemediniz, siz bu kadar şerefsizsiniz.

"BAŞKAN ADAYI OLAN ERKEK GİBİ ÇIKSIN"

Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin. Araya insan sokarak söylemesinler. Ben yargıtayın kararı Fenerbahçe lehine çıkmadan ayrılmam. Beni ancak siz divan üyeleri gönderirsiniz. 18 senede 6 şampiyonluk, 8 ikincilik, 1 üçüncülük, 2 dördüncülük, bir defa altıncılık. Galatasaray, Beşiktaş 13-14 yıl şampiyon olamadılar. Fenerbahçe'de bir gelenek var, şampiyonluk için en fazla 3 sene bekler.

"AVRUPA'DA BAŞARI TESADÜF OLACAK"

Futbol takımı iyi değil diye bilir miyiz? Hoca da çok iyi, bunu söylüyorum. Herkes bu takım çok iyi diyordu. Türk futbol takımlarının Avrupa'da başarıları hep tesadüf olacak, devamlı başarı olmayacak. Fenerbahçe baskette ve voleybolda Avrupa'da marka, neden? Baskette bütçe 26 milyon euro. Efes ve Daçka'da iyi bütçeli. Fenerbahçe bu 26 milyonluk bütçeyi bozmazsa her sene Final-Four'da. İndirelim 10 milyon avroya, başarı olur mu? 10 senede bir kez başarı olur. Bayan baskette de 6-7 milyonluk bütçe var. Futbol takımı toparlanacak, buna inanın. Ama Avrupa ile arada uçurum var. Bunu oturup herkes konuşmalı. Futbolun bütçesi 300-500 milyon olursa Avrupa'da başarı tesadüf olmaz. Bu sadece Fenerbahçe için değil, herkes için böyle. Oyuncular iyi çocuklar, bir uyuşmazlık var, bunu aşarız. Bunlar Fenerbahçe'yi parçalamak istiyorlar. Türkiye'nin yaşamasında yine Fenerbahçe'nin payı varsa, yoksa bu ülke bitmişti. Yargıtay'ın kararı olumlu olsa, bunu bilsem şerefsizim bırakırım. Ama böyle yaparlarsa yine aday olurum, bırakmam. 2004'te 9 puan geriye düştük, şampiyon olduk. 2010-2011'de 9 puan geriden ikinci yarı 17 maçta 16 galibiyet 1 beraberlikle şampiyon olduk, hepimiz hapse gittik. Sporun gerçeklerini kimse konuşmuyor.

"MARTIAL 38 MİLYON POUND, POGBA 100..."

Manchester United maçında ikinci golü atan 38 milyon poundluk transfer. Pogba 100 milyon. Basının şişirmesi yüzünden futbol ileri gitmiyor. Biz, 8 milyon avroya futbolcu alınca basın ayağa kalkıyor. Chelsea 9 milyon avroya Kennedy diye bir 19 yaşındaki Brezilyalı aldı. Biz alamadık onlar aldı ama oynatmıyorlar. Biz alsak, 'Fenerbahçe parayı sokağa attı.' diye yazar basın. Hiçbir katkısı yok basının.

"OBRADOVİC'İ BEN GETİRMEDİM Mİ?"

Obradovic'i ben getirdim. Obradovic oyuncu alırken bana sormuyor mu? Bütçeyi ben yapmadım mı ama görün ki Obradovic'e de sallayacak bir medya var. Ayıp ya. Biraz ahlak olur. Beni silah zoruyla getirmediler, 3 seneliğine oylarla geldim. İyi de kötü de görev yapabilirim, hesabı da sizlere veririm. Birinci şartım, Yargıtay kararıdır. Ben 1 sene hapis yattım, onlar FETÖ'cülerle algı operasyonu yaptı. Tapelerde sesimi duyayım dedim, bunlar vermedi. Gazeteciyim diyenler, şu an hapisteki savcılardan döküman alıp yayımladı. 'Benim bir tane talimatım varsa, köprüye çıkıp atlarım.' dedim. Yargıtay kararı bitmeden burada sürem dolana kadar kalacağım bilsinler. Böyle yaparlarsa sürem bittiğinde dahi gelir aday olurum. Hayatım Fenerbahçe. Cebimi doldurup gitmem. Bütün varlığımı, hayatımı, her şeyimi ortaya koydum.

VEFA KÜÇÜK'TEN AZİZ YILDIRIM VE EKİBİNE DESTEK

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada "Darbe vurmak isteyenler sandığa gitmeden darbe yoluyla iktidarı devirmek istedi" diyerek şu ifadeleri kullandı:

" Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasisine darbe vurmak isteyenler sandığa gitmeden darbe yoluyla iktidarı devirmek istedi. Fenerbahçe'de de eğer bazı niyeti olan insanlar var ise bunların sandığa gelip sandıkta mücadelesini vermesi gerekir. Fenerbahçe'de uzun senelerdir istikrar huzur ve başarı vardır. Bu başarılı başkanı koltuğundan etmek isteyenler vardır. Ben buna karşıyım, açıkçası da bunu beyan ediyorum. Eğer başkanlığa niyeti olan varsa daha bunun sırası var. 2018 Mayıs'ına kadar biz kulübümüzü yönetmek üzere organlarımızı seçtik. Yüzde 75'e yakın oy almış yönetimi desteklemek mecburiyetindeyiz."

Vefa Küçük, toplantıyı takip eden son seçimdeki başkan adayı Hulusi Belgü'ye teşekkür ederek, "İşte Fenerbahçelilik bunu gerektirir. Seçimi 1 oyla (kendisi) ya da 4 bin oyla kaybetmek önemli değil. Katıldığınız için sizi tebrik ediyorum" sözlerini sarfetti.

Aziz Yıldırım: Başkan Adayı Olan Çıksın Erkek Gibi Adayım Desin

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: Başkan Adayı Olan Çıksın Erkek Gibi Adayım Desin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement