Babaeski'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Babaeski'den Kısa Kısa

İlk yardım eğitimi düzenlendi.

29.05.2014 17:42

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kırklareli Şubesi'nce antrenörlere ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Babaeskispor Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen eğitime derneğe kayıtlı antrenörler katıldı.

Salus İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Özlem Bayezit tarafından doğru bilinen yanlış ilk yardım müdahalelerinin düzeltilmesi ve yapılacak basit ilk yardım müdahalesi anlatıldı.

TÜFAD Kırklareli Şube Başkanı Baki Koçer, eğitimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yılda bir dernek üyelerine yönelik ilk yardım eğitimi düzenlediklerini söyledi.

Özellikle futbol antrenörlerinin ilk yardım eğitimi sertifikasına sahip olması gerektiğini ifade eden Koçer, "Antrenörler olarak müsabakalarda birçok sakatlıklar ile karşı karşıya kalıyoruz. Sakatlıklarda ilk müdahale çok önemli. Derneğimiz üyelerimize yönelik 3 yılda bir ilk yardım eğitimi alarak bilgilerini tazelemelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Babaeski'de öğrenciler yararına kermes

Babaeski'de bir grup gönüllü kadın tarafından öğrenciler yararına kermes açıldı.

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Gazi Kemal Mahallesi Bedir Sokak'ta düzenlenen kermes açılışında yaptığı konuşmada, kermesten elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağını söyledi.

Hacı, kermeste, gıda ve giyim eşyalarının satışa sunulduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen'den dayanışma yemeği

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Babaeski İlçe Temsilciliği tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Babaeski İlçe Temsilcisi Mustafa Fıstık, düzenlenen yemeğin ardında yaptığı konuşmada, eğitimciler olarak öğretmenin idealizminin arttırılması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerin en büyük yatırımının öğrencileri eğitmek ve yetiştirmek olduğunu ifade eden Fıstık, bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirtti.

Yemeğe, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okul Müdürü Muhammet Atalay, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, Eğitim-Bir-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilcisi Caner Yahya Boyar, Eğitim-Bir-Sen Babaeski İlçe Temsilcisi Mustafa Fıstık, sendika üyeleri ve aileleri katıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babaeski'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement