BADOK, Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

BADOK, Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı

BADOK, Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı

Ankara'da düzenlenen Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısına BADOK Başkanı Emin Bulut, Batmanı temsilen katıldı

23.10.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman, Avrupalıların gündeminde

Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısı ve İklim Eylem Fuarına Batman ekibi damgasını vurdu.

Ankara-ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde yapılan geniş katılımlı toplantıya Avrupa ülkelerinden ve Türkiye'den yüzlerce bürokrat, politikacı ve sivil kuruluş temsilcileri katıldı.

3 gün süren toplantıya Batman Doğa Kültür Derneği (BADOK) Başkanı aktivist Emin Bulut da katıldı.

Bulut, toplantıda Hasankeyf ve Dicle Vadisi başta olmak üzere Batmanın ve bölgenin doğa, tarih, turizm ve kültür alanında yaşanan sıkıntıları anlattı.

Bulut, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada "Etkinlikte, Türkiye'de enerjinin verimli kullanımı, yenilenebilir enerjinin faydaları ve enerji güvenliğinin ana hatları konularında sivil toplumun rolünün ve farkındalığının arttırılması amacıyla tartışmalar yürütülecektir. İklim değişikliği politika önerileri, çevre alanında hak savunuculuğu, biyo-çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirlik, temiz enerji, düşük karbonlu kalkınma; toplantıda tartışılacak konulardan bazıları olacak. Sivil Düşün Danışma Kurulu toplantısı; kamu, özel sektör, Avrupa Birliği, iklim değişikliği alanında ve sivil alanda hak temelli çalışan STÖler, ağlar ve aktivistlerin buluşması için bir platform işlevi görecek. Sivil toplum, iklim adaleti üzerine hak temelli çalışmalar yürüten kesimlerin taleplerini ve faaliyetlerini dile getirerek, iklim adaletine dönük alternatif modeller hakkında paylaşımda bulunacak" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BADOK, Sivil Düşün Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement