Bafra'da Hak Sahipleri Tapularını Aldı - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Hak Sahipleri Tapularını Aldı

Bafra\'da Hak Sahipleri Tapularını Aldı

Samsun Bafra Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında düzenlenen Tapu Dağıtım Töreni Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

13.06.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bafra Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında düzenlenen Tapu Dağıtım Töreni Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Çetinkaya Mahallesi'nde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tapu törenine Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Volkan Yıldırım, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü kadir Güven, "Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi, ekonomik olarak tarım yapılamayacak kadar parsellerin oluşması, tarım parsellerinde hissedar sayısının çok fazla olması, parseller arasında planlanmış yolların olmaması, parsellerin şeklinin düzgün olmaması, tek başına uygulanan sulama projeleriyle arazilerin daha da küçük parsellere bölünmüş olması gibi sebeplerle arazı toplulaştırma çalışmaları günümüzde önem kazanmaktadır" dedi.

"ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDİLEBİLİR BİR KONUMA TAŞIMALIYIZ"

Samsun'a tarımsal arazi varlığı itibariyle bakıldığında Türkiye'nin önemli illerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Bafra Ovası, Çarşamba Ovası, Vezirköprü, Havza, Ladik bölgeleri bizim tarımsal alanda en önemli potansiyeli olan alanlarımızdır. Samsun'da tarımı daha ileri bir noktaya taşıyabilmek, yapılan çalışmalarda yol haritasını belirlemek amacıyla Tarım Mastır Planı'nı gerçekleştirdik. Ziraat odalarımızla, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle, üniversitemizle ve birçok sektör temsilcisinin katkılarıyla Samsun'da Tarım Mastır Planı hazırlayarak yol haritamızı ortaya koyduk. Bafra ilçemiz ve Bafra Ovası Kızılırmak Nehri etrafındaki tarımsal varlığımız Türkiye'nin önemli ovalarından, tarımsal varlığı olan noktalarından birisi. Buradaki tarımsal üretimi daha üst noktalara taşıyabilmek, tarımda verimi arttırabilmek için geçmiş yıllardan itibaren bu bölgede başlatılan sulama projeleri ve drenaj projeleri önemli ölçüde tamamlandı. DSİ'nin yürüttüğü bu çalışmalarda bugüne kadar çok önemli mesafeler alındı. Bugün bu arazilerden daha fazla verim alabilme adına tarımsal parsellerin maksimum faydayı sağlayabilecek büyüklükte olmaları adına arazi toplulaştırma çalışmaları sonucunda hak sahibi olan çiftçilerimize tapularını vereceğiz. Özellikle bu çalışma tarımsal verimliliğin en üst noktalara taşınması, tarımsal parsellerin olması gereken standartlarda büyüklükte olmaları bakımından çok önemli. Bu anlamda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü kapsamında başlatılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından devam ettirilen bu projede bugün artık sonuna gelmiş durumdayız. Bölgenin kalkınması, gelişmesi ve tarımdan alınacak verimin en üst noktaya çıkması bakımından da çok önemli katkıları beraberinde getirecek. Samsun'daki tarımsal üretimimiz daha üst noktalara taşınmış olacak ve buradan elde edilecek gelirlerle ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlanmış olacak. Artık biz Samsun'da sadece kendimize yeten ülke içerisinde ürettiğimiz ürünleri satan bir bakış açısından ihracata dayalı bir üretim modeline, ihracata dayalı bir gıda organize sanayi bölgesi modeline doğru geçmek mecburiyetindeyiz. Bu bakımdan üretim miktarlarımızı artırmak, verimliliğimizi daha üst noktalara taşımak ve ürettiğimiz bu ürünleri de ihraç edilebilir bir konuma taşımak noktasındayız. Bu anlamda yapılan bu çalışmaların da hem bölgedeki çiftçimize hem Bafra ve Samsun'umuzun ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok önemli katkıları olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bafra İhtiyar Delikanlılar Folklor Ekibi bir gösteri yaptı. Tören, halk sahibi vatandaşlara tapuların dağıtımı ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Hak Sahipleri Tapularını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement