Bafra'da Turizm Mastır Planı Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Turizm Mastır Planı Masaya Yatırıldı

Bafra\'da Turizm Mastır Planı Masaya Yatırıldı

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımıyla Bafra’da ’Turizm Eylem Planı Toplantısı’ gerçekleştirildi.

21.02.2015 17:25

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla Bafra'da 'Turizm Eylem Planı Toplantısı' gerçekleştirildi.

Bafra İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı ' 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent Turizm Eylem Planı Toplantısı' Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent Kaymakamları, belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamları yaptıkları konuşmada ilçeleri hakkında bilgi verdi.

Kaymakam ve belediye başkanlarının konuşmalarının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İlçelerimizdeki turizm potansiyellerini, neye sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu potansiyellerin tümünü bir mastır planının içine koyduk. 'Samsun'un bütün ilçeleriyle birlikte 17 ilçesiyle birlikte 10 bin kilometre karelik, 1 milyon hektarlık bu alan içerisinde ne kadar turizm potansiyeli, ne kadar öğe varsa bunların hepsiyle bir turizm potansiyeli sağlanır' denmiş bu mastır planının içerisinde. Ama biz bu mastır planı içerisinde bir yol haritası bulamıyoruz. Bugün için hangi ne kadar önceliklidir bunu ifade etmekte güçlük çekiyoruz. Bunun için biz ilçelerimize giderek bu mastır planının içerisinden seçtiğimiz harekete geçireceğimiz üç beş tane projeyi bularak bunları yapıp önümüzdeki 2 yıl içerisinde bitirelim. Ondan sonra bir iki yıllık daha proje yaparak bunu kademeli hale getirelim istedik. Büyükşehir Belediyesi'nden arkadaşlar Bafra'da, Yakakent'te, 19 Mayıs'ta ve Alaçam'da ilçe ilçe gezerek bu turizm mastır planının içerisinde turizm potansiyelini küçük bültenlere döndürdüler. O bültenin içerisinden o üç beş projeyi burada seçeceğiz. Bugüne kadar gittiğimiz ilçelerde de güzel neticeler aldık. Hangi ilçede hangi programların düğmesine basacağımızın adını da büyük oranda koyduk. Bunların bazılarının ihalelerini bile yaptık, bazıları ihale aşamasında, bazılarının projelerini yapıyoruz" diye konuştu.

"İlçelerimizde yapmamız gereken şeyler sadece turizm değil, turizm bunlardan bir tanesi" diyen Başkan Yılmaz şöyle konuştu: "Turizm yönünden çok ihmal edilmiş ilçemiz var. Onun için turizmden başladık. Yine bu şekilde bir araya gelerek çok geniş anlamda üreticilerle birlikte tartışacağımız kırsal kalkınma, tarımsal kalkınma eylem planımız olması lazım. Tarımsal kalkınma ile de ilgili 2 yıllık bir tarımsal projeksiyon tutmamız lazım. Onun harekete geçirilmesi ile ilgili bir iş yapmamız lazım. Bunun dışında ilçelerimizde teşkilatlanarak yoldu, kanalizasyondu, su arıtma tesisi, içme suyu vs. ile ilgili alt yapı hizmetleri diyebileceğimiz bu hizmetlerle ilgili konu zaten yürüyor. Bununla ilgili bir araya gelmeye gerek yok ama kırsal kalkınma ile ilgili bir araya geleceğiz. Şehrimizi 2019'a taşıyoruz. 19 Mayıs 2019'a doğru gidiyoruz. 19 Mayıs 2019 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımının atılışının 100. yılı ve Samsun şehrinin marka şehir, kimlikli bir şehir yapma yönündeki çabalarımız için hedef koymamıza değer tarihi bir dönüm noktası. Bu sürece doğru koşuyoruz."

VALİ ŞAHİN: "2023'TE EKONOMİSİ EN İYİ OLAN İLK 10 İL İÇERİSİNDE OLMALIYIZ"

Vali İbrahim Şahin de konuşmasında, "Samsun bizim makro ölçekli ortaya koyacağımız bir proje ise, mikro ölçekli de ilçelerimiz olmalı. İlçede kaymakamı, belediye başkanı, ilçe başkanı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri mutlak surette el ele vermeleri gerekiyor. Eğer bunu yapamazsanız mesafe alamazsınız. Yolda rastlıyoruz araçlardan cam açılarak arabanın içerisinde ne varsa atılıyor. Böyle bir şeyler gördüğünüzde uyarın. Her taraf kağıt, poşet, naylon çirkinliklerle dolu bir yere turist gelir mi? Bu konulara dikkat edelim. Çözüm üretelim ki biz turizm konusunda mesafe alalım. Kuş Cenneti ile problemleri çözeceğiz. 22 Şubat'ta av sezonunun kapanmasıyla birlikte 'jandarma komutanına tüfek sesi duymak istemediğimi' söyledim. Girişleri kontrol altına alacağız. Av yasağının başladığı tarihten itibaren avlanma yapmayacağız. Çünkü bu bizim parayla satın alamayacağımız bir kıymet. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Avlanma yapılacaksa da av yasağı dışında av sahası oluşturalım insanlar avlansınlar ama kontrollü olsun. Avlanma olsun ama bu katliama dönüşmemeli. Kuş Cenneti'nde elektrikli araçlarla yani araçlarını park edecekler sessiz araçlarla maliyeti neyse ödeyecekler onunla dolaşacaklar. Motor sesi olmayan, korna sesi olmayan araçlarla Kuş Cenneti'nin içerisinde gezecekler. Biz o hayvanları strese sokmayalım. Kendimize hedef koyduk. Türkiye 2023 yılında dünyada gelişmiş 10 ülke içerisine girmeyi hedefliyor. Biz de Samsun olarak 2023'te ekonomisi en iyi olan ilk 10 il içerisinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ilçelerine acil yapılması gereken konuları belirleyerek Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Turizm Mastır Planı Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement