Bağlama Günleri", 23-24 Mart'ta Yapılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Bağlama Günleri", 23-24 Mart'ta Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen "Bağlama Günleri", 23-24 Mart'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

20.03.2015 12:43

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen "Bağlama Günleri", 23-24 Mart'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, "Bağlama Günleri", 23 Mart'ta Ali Ekber Çiçek, Orhan Gencebay ve Güray Hafiftaş'a da üretim yapan bağlama ustası Özbek Uçar'ın eserlerinden oluşan sergiyle başlayacak.

Bağlama virtüözü Çetin Akdeniz'in gerçekleştireceği ustalık sınıfıyla devam edecek programda, Prof. Dr. Erol Parlak'ın başkanlığında " Türkiye, Avrupa ve Çevre Kültürlerde Bağlama" başlıklı panel gerçekleştirilecek, Elçin Reşidoğlu ve Adem Tosunoğlu da konser verecek.

Programın ilk günü, Cengiz Özkan'ın "Ustalardan Türküler" başlığıyla vereceği konserle tamamlanacak.

"Bağlama Günleri"nin ikinci gününde Güray Hafiftaş, ustalık sınıfı dersi verecek. Yücel Paşmakçı'nın yönetiminde toplumsal, kültürel ve simgesel özellikleriyle bağlamanın ele alınacağı panel düzenlenecek. Ramazan Bağgül ve Erkan Çanakçı'nın konseriyle devam edecek program, Erdal Erzincan'ın bağlama orkestrasıyla sahne alacağı konserle son bulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bağlama Günleri', 23-24 Mart'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement