Bahçeli'ye "Ek Zam Talebi Gündeme Getirmesi" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'ye "Ek Zam Talebi Gündeme Getirmesi" Çağrısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizlerin önerilerinizin ışığında Mecliste var olan 52 milletvekilimizle konunun temsilcisi ve savunucusu olmaya hazırız" Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Sizlerden MHP'den başlayarak önümüzdeki günlerde CHP'yi, eğer randevu alabilirsek.

22.01.2015 15:33

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizlerin önerilerinizin ışığında Meclis'te var olan 52 milletvekilimizle konunun temsilcisi ve savunucusu olmaya hazırız" dedi.

MHP Genel Merkezinde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve sendikaların genel başkanları, ek zam talebini gündeme getirmesi için Bahçeli'yi ziyaret etti.

Bahçeli, MHP'nin sosyal politikalara olan duyarlılığının öncelikli konuların başında geldiğini söyledi.

Çok net bir şekilde ortaya konmuş olan açıklamaların, hükümetin politikalarındaki tutarsızlıkları ortaya çıkardığını belirten Bahçeli, "Büyük bir nüfusu temsil eden kamu çalışanları ve emeklileri de dikkate aldığımızda önemli bir sosyal kesim oldukça mağdur edilmektedir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizlerin önerilerinizin ışığında Mecliste var olan 52 milletvekilimizle konunun temsilcisi ve savunucusu olmaya hazırız" diyerek, şunları söyledi:

"Seçim öncesi bir sürece de girdiğimiz içindir ki bütün siyasi partilerimiz, seçim beyannameleri hazırlıkları içerisindedirler. Dolayısıyla ortaya koymuş olduğunuz bu görüş ve sunacağınız ileriki günlerdeki raporlar, partilerin seçim beyannamesinde de kamu kesiminde çalışanların sosyal ve ekonomik meselelerini ifadelerinde kolaylık sağlayabilir. Sizlerin ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda kendi seçim beyannamelerini hedeflemeye gayret gösterebilirler. O bakımdan bütün siyasi partileri ziyaretiniz, konuyu dillendirmeniz, Sayın Başbakan ile konuyu açıkça görüşmeniz zannediyorum, müsaittir, o bakımdan hepinize teşekkür ediyorum."

Bir gazetecinin "Dört eski bakanla ilgili AK Parti içinde 50'ye yakın fire var" sözleri üzerine Bahçeli, "Bugün yazılı bir açıklamam olacak. Şu andaki ziyaret, siyasetin dışında olan bir kesimin sosyo-ekonomik meselelerini dillendiren bir konudur. Her konuyu sebep teşkil ederek siyasi istismara girmek de MHP'nin prensipleri dışındadır"  dedi.

-"Başbakan'a da ifade edeceğiz"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise 2014 yılında kamu çalışanlarına sadece 123, emeklilere de 140 lira zam yapıldığını anımsattı.

Yüzde 12'lik ek zam talepleri için miting düzenlediklerini hatırlatan Koncuk, "Yüzde 12'lik ek zam, en düşük devlet memuru maaşında sadece 201 lira artış anlamına geliyor. Halbuki hakim ve savcılarımıza bin 155 lira zam yapıldı. Maalesef hükümet, bugüne kadar ek zam talebimizi yerine getirmedi. Sizlerden MHP'den başlayarak önümüzdeki günlerde CHP'ye eğer randevu alabilirsek Sayın Başbakan'ı da ziyaret ederek bu düşüncelerimizi kendilerine ifade edeceğiz. Sizlerin TBMM'de bu taleplerimize destek olmanızı arz etmeye geldik" diye konuştu.

Koncuk, konuyla ilgili hazırladıkları raporu Bahçeli'ye verdi.

Açıklamalar sonrası ziyaret, basına kapalı devam etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli'ye 'Ek Zam Talebi Gündeme Getirmesi' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement