Bakan Avcı, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Bakan Avcı, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile Görüştü

Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı, Lefkoşa’daki temasları kapsamında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi.

22.06.2016 14:35

Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı, Lefkoşa'daki temasları kapsamında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi.

Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun davetine icabetle sabah saatlerinde geldiği Lefkoşa'da temaslarına devam ediyor. Bakan Avcı, Lefkoşa'daki temasları kapsamında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile görüştü. Bakan Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilk yurt dışı resmi ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye'de de kültür konularının uzun bir süre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, Kültür Bakanlığı'nın ayrı bir bakanlık olarak teşkilinin aslında yeni olduğunu söyledi. Bakan Avcı, eğitim ve kültürün iç içe alanlar olduğunu ifade ederek, "İnşallah bugünde eğitim alanında sürdürdüğümüz olumlu çabaları kültür boyutunu da ekleyerek yeni boyutlara taşıma imkanı bulacağız inşallah. Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Bey'in de selamını iletmek istiyorum. Daha önce başlattığımız pek çok projeyi daha da ileri noktalara taşıyacak irade Ankara'da görev başında. Hem kültürde, hem eğitim hem turizmde sinerjiyi birlikte oluşturduğumuzu ve daha ileri noktalara taşıyacağımızı görüyorum" dedi.

Bakan Berova ise, Bakan Avcı'yı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Berova bir toplumun yaşamasının ve devam etmesinin en önemli unsurlarından birinin kültürünü yaşatmak ve bu kültürünü de gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydederek, "Hal böyle olunca biz de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak kültürümüze çok önem veriyoruz bu dönem içerisinde. Ülkemiz ekonomik ambargolarla ve uluslararası tanınmamışlıkla maruz kalan bir ülke. Bizim yanımızda ana vatan Türkiyemizin olması bizim burada yaşam kaynağımızın ana unsurlarından bir tanesini oluşturmakta. Kültürel varlığımızın da sürdürülmesi ana vatanımızın, Türkiyemizin yanımızda olmasıyla mümkün. Bu dönemde de, sizin bakanlığınız döneminde Türkiyemizle kültürel ilişkimizin artarak devam edeceği konusunda hiçbir şüphemiz yoktur" diye konuştu. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Avcı, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement