Bakan Canikli İlk Ziyaretini Giresun'a Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Canikli İlk Ziyaretini Giresun'a Yaptı

Bakan Canikli İlk Ziyaretini Giresun\'a Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bakan olduktan sonraki ilk ziyaretini memleketi ve seçim bölgesi Giresun'a yaptı.

02.09.2014 14:59  Güncelleme: 15:36

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Trabzon'a sabah saatlerinde havayolu ile geldikten sonra, karayolu ile Giresun'a geçti. Giresun il sınırında Eynesil İlçesinde Bakan Nurettin Canikli için bir karşılama töreni düzenlenirken, bakan burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

"BU ONURLU GÖREV VE ALTIN MADALYA GİRESUN'A AİTTİR"

Canikli, en son kabine değişikliğiyle şahsına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevinin tevdi edildiğini belirterek, "Esasında bu onurlu görev, bu onurlu ve hayatımızın sonuna kadar onurla taşıyacağımız bu altın madalya şahsıma tevdi edilmedi, öncelikle Giresun'a tevdi edildi, bu Giresun'undur. Bu, Giresun'a aittir. Biz sadece bunu taşıyoruz, bunun hamallığını yapıyoruz, biz sadece taşıyoruz yoksa onur hep birlikte Giresun'undur." dedi.

BAKAN, CUMHURBAŞKANINA VE BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bize bu tarihi onuru yaşattıkları için başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bütün Giresunlular adına ve sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na en kalbi şükranlarımızı Giresunlular adına sunuyoruz. Bize güvendiler, Giresunlulara güvendiler, bu onuru bize yaşattılar, o yüzden elbette şükranla yad etmemiz gerekiyor" dedi.

"BAKANLIK GÖREVİ MAKAM DEĞİL, ONURDUR"

Bakanlık görevinin aynı zamanda çok önemli bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Canikli, "Burada hizmet etmemiz gerekiyor. Bize verilen bu onur, bu görev esasında millete hizmet etme görevidir, daha çok hizmet etme görevidir. Bulunduğumuz nokta itibarıyla daha çok milletin rızasını kazanma imkanıdır, verilen budur, başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Nurettin Canikli, bakanlık görevinin bir makam olmadığına değinerek, "Verilen bir onurdur, aynı zamanda millete hizmet etme görevidir ve talimatıdır. Bunun farkındayız ve Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbirimizin başını öne eğdirmeden bu görevi onurla, gururla en iyi şekilde yapmaya çalışacağız, ondan hiç kimsenin en ufak kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin konuşmasından sonra Eynesil AK Parti İlçe Başkanı Fatih Cansız tarafından kendisini ilçe ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafı hediye etti. Canikli, daha sonra Giresun'a hareket etti.


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Canikli İlk Ziyaretini Giresun'a Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement