Bakan Çavuşoğlu, Taba-Amcham Başkanı Zeynep Dereli'yi Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu, Taba-Amcham Başkanı Zeynep Dereli'yi Kabul Etti

Bakan Çavuşoğlu, Taba-Amcham Başkanı Zeynep Dereli\'yi Kabul Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Başkanı Zeynep Dereli ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

10.07.2014 14:51

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Başkanı Zeynep Dereli ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

AB Bakanı Çavuşoğlu, Türk Amerikan İşadamları Derneği yeni yönetimini Ortaköy'de bulunan AB Bakanlığı Ofisi'nde kabul etti. Yeni yönetime başarılar dileyen Bakan Çavuşoğlu, "Amerika'yla olan ilişkilerimizin her zaman iyi olması için çaba sarf ediyoruz. Amerika Türkiye'nin AB sürecine en güçlü desteği vermiştir. Buda kilit açıcı bir rol oynamıştır. Şimdi AB ile Gümrük Birliği anlaşmasını yenilemek istiyoruz. Bu çerçevede AB'nin ABD ile müzakeresine başladığı Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşmasının dışında kalmak istemiyoruz. Gümrük Birliği'nin şu andaki işleyişi ekonomimize ve ticaretimize bazı olumsuz yansımaları var. Bunu da güncellemek istiyoruz. Amerika'nın bu konudaki desteğine de teşekkür ediyoruz. Amerika sadece stratejik ortağımız değil Başkan Obama'nın söylediği gibi model ortağımız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Amerika'yla gerçekleşen ticari ilişkilerin son 10 yılda 6 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktığını belirterek, "Bu rakam potansiyelimizin çok altında. Serbest ticaret anlaşmasıyla birlikte diğer potansiyelleri harekete geçirerek ABD ile ticaret hacminin 35 milyar doların üzerine çıkacağını biliyoruz. Bunda da en büyük rol iş adamlarına düşüyor" dedi.

Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Zeynep Dereli de, "Biz de Türkiye-ABD ilişkilerin gelişmesinde elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum" dedi.

Daha sonra toplu fotoğraf çekimiyle görüşme sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu, Taba-Amcham Başkanı Zeynep Dereli'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement