Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyetini Kabul Etti

Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyetini Kabul Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kardeş ülke Sudan’da örgütlenmeyle ilgili, sendikalarla ilgili birikimlerle, Türkiye’nin birikimlerini inşallah sendikalar arasındaki bu buluşmayı Türkiye buluşmasına dönüştürerek inşallah karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş bulunuyoruz” dedi.

27.11.2014 16:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kardeş ülke Sudan'da örgütlenmeyle ilgili, sendikalarla ilgili birikimlerle, Türkiye'nin birikimlerini inşallah sendikalar arasındaki bu buluşmayı Türkiye buluşmasına dönüştürerek inşallah karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş bulunuyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu heyetini kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde Bakan Çelik, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu heyetinin Hak-İş'in davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Türkiye bildiğiniz gibi çalışma hayatıyla ilgili son derece önemli deneyimlere sahip olan bir ülke. Osmanlı'dan itibaren örgütlü toplum olma konusunda Cumhuriyet dönemiyle de büyük bir ivme kazanarak bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Çok ciddi sendikal faaliyetlerle ilgili düzenlemeler gerçekleştirdik. Kardeş ülke Sudan'da örgütlenmeyle ilgili, sendikalarla ilgili birikimlerle Türkiye'nin birikimlerini inşallah sendikalar arasındaki bu buluşmayı Türkiye buluşmasına dönüştürerek inşallah karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş bulunuyoruz. Karşılıklı bu konudaki birikimlerimizi olumlu yönde değerlendirme gayesi içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"HAK-İŞ'E BAĞLI SENDİKALARLA SUDAN SENDİKALARI ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALADIK"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Hak-İş Konfederasyonu'nun Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu ile yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde uzun zamandır karşılıklı iş yaptıklarını ifade etti. Arslan, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma çerçevesinde başta eğitim, mesleki eğitim olmak üzere sendikalar konusunda ülkelerimizin bütün sorunlarıyla ilgili karşılıklı neler yapabileceğiz konusunda bir mutabakatımız var. Eylül ayında Hak-İş'ten 17 kadın sendikacı arkadaşımız Sudan'da bir haftalık bir eğitim programına katıldılar. Hafta başında da Sudan Federasyonu'ndan 15 sendika başkanı ve konfederasyon başkan yardımcısı Türkiye'ye gelerek Türkiye'de hem çalışma hayatıyla ilgili sosyal güvenlik, iş hukuku, mesleki eğitim alanlarında 3 günlük bir eğitim yaptık. Bu eğitimin bugün sonunu tamamladık. Sertifika törenini yaptık. Ayrıca sendikalarımızla Hak-İş'e bağlı sendikalarla Sudan sendikaları arasında ikili işbirliği anlaşmalarını imzaladık." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement