Bakan Çelik'i Gülümseten Pankartlar - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'i Gülümseten Pankartlar

Bakan Çelik\'i Gülümseten Pankartlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde Çamlıhemşin Doğa Boğa Derneği tarafından asılan 'Çamlıhemşin'i yapın hayvancılık diyarı, bekleriz festivale Bakanım sen gel bari' yazılı pankartı okuyunca gülümsedi.

28.02.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde Çamlıhemşin Doğa Boğa Derneği tarafından asılan 'Çamlıhemşin'i yapın hayvancılık diyarı, bekleriz festivale Bakanım sen gel bari' yazılı pankartı okuyunca gülümsedi.

Trabzon'dan dün gece Rize'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geceyi Ayder Yaylası'nda bir otelde geçirdi. Bugün öğlen saatlerinde Çamlıhemşin İlçe merkezine gelen Bakan Çelik yöresel mimaride restorasyonu tamamlanan Çamlıhemşin Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bina çevresine Doğa Boğa Derneği tarafından, "Çamlıhemşin'i yapın hayvancılık diyarı, bekleriz festivale, Bakanım sen gel bari", Bas Hemşen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından, 'Reis bile söyledi. Dik dur Verçenik Dağı. Meşhurdur Verçeniğin balı, peyniri, yağı' ve Verçenik çobanları tarafından 'Verçenik yaylasıdır hayvancılık diyarı, hibe ve desteklerle bizi de yaşat bari' yazılı pankartlar asıldı. Tulum eşliğinde halk oyunları gösterileri ile karşılanan Bakan Çelik gördüğü pankartları gülümseyerek okudu. Açılış konuşmasında, Çamlıhemşin'e yakışan bir belediye binasını hizmete soktuklarını ifade eden Çelik, şöyle dedi:

"Burası tarif edildiği gibi ülkemizin cennet bölgelerinden bir yer. Teknoloji gelişti, kalkınmadan bahsediyoruz. Ama işin özünü kaybettik. Tabiat ve gerçekten insanın sağlıklı ortamda, sağlıklı çevrede yaşaması konusunda Rize'miz ve Çamlıhemşin'imiz göğsümüzü kabartan son derece güzel bir tabiatı bize sunmuş bulunuyor. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yöresel mimariye uygun belediye binasının yanında şehirdeki yapıların da yöresel mimari ile giydirilmesi çok önem arz ediyor. Yabancılar geldiği zaman baktıklarında bir bina değil bu coğrafyada var olan bir yermiş gibi görmelerinde, binalarımızın bu şekli almasında büyük yarar var. Burası bir kere gelinen değil, biliniyor ve görülmüşse her zaman gelinen yerler arasındadır. Onun için daha geniş kitlelere buraları tanıtmak için yapılması ve atılması gereken adımlar neyse atılması gerekiyor."

Bakan ve beraberindekiler daha sonra belediye hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'i Gülümseten Pankartlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement