Bakan Çelik'in Siverek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'in Siverek Ziyareti

Bakan Çelik\'in Siverek Ziyareti

ŞANLIURFA (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu ülkede başörtüsü tartışıldı."

06.10.2013 21:03

ŞANLIURFA (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu ülkede başörtüsü tartışıldı. Ne diye bu kavga, böyle olsaydı, şöyle olsaydı gibi bir sürü yorumlar yapıldı. Toplumda artık barış var, başörtüsü ile açık arasında, artık bu konular tartışma konusu değil" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir dizi açılış için Siverek'e geldi. Siverek'te temel atma çalışmaları öncesinde ilçenin üçgen parkında vatandaşlarla bir araya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Kamuda kılıf kıyafet ile ilgili soru üzerine Bakan Çelik şu ifadelerde bulundu:

"Şimdi bir ciddiyet gerekli, her konuda siz sınıfa girdiğiniz anda bırakın kılık kıyafeti eğitim öğretim çerçevesinde, bir ciddiyet gerek, eğer sınıftaki öğrenciye öğretmeni dikkate almaz ise burada ders olmaz. Aynı şekilde bir öğretmen öğrencilerine sevgiyle yaklaşmazsa, yine orada da verim olmaz. Devlet yönetiminde, kamu yönetiminde mutlaka prensipler olmalı, bunların ölçüsü ne olmalı, demokratik ülkede kendiliğinden şekillenir. Bu konuda konu da toplum ne istediğini zaman içerisinde zaten ortaya koyuyor, bu konularda pek aceleci olmamak gerekiyor. Bu ülkede başörtüsü tartışıldı, ne diye bu kavga, böyle olsaydı, şöyle olsaydı gibi bir sürü yorumlar yapıldı. Toplumda artık barış var, başörtüsü ile açık arasında, artık bu konular tartışma konusu değil, bazı şeyler ihtiyaç olursa toplumda zaten konuşulup bize ulaşıyor."

Güneydoğu ve doğuda öğretmen sirkülasyonuyla ilgili konuşan Çelik, "Siverek'i Polatlı'dan ayıracak bir şey yok. Birisi Ankara'nın ilçesi, birisi Urfa'nın ilçesi düne göre artık o farklılıklar ortadan kalktı. Burada mühim olan kamu görevlilerinin belli bir süre, belli bir bölgede hizmet yapmaları gerekiyor. Kamu yönetiminde bu sirkülasyonu makul bir süre içerisinde yapabilirsek, ihtiyaçlarda ortadan kalkmış olur. Şimdi yanlış bir uygulama var, bunu sendikalarla çok anlaşamıyoruz. Ataması yapılan bir öğretmen, gittiği yerde 4 yıl yada 3 yıl kalacağım yada öğrencisini mezun edeceğini bir düşünmeli, yada başka bir yerde öğretmenimiz ben ülkenin yedi bölgesinde görev yapacağım, yani ben devlet memuruyum diyecek, böylece kamunun nerde kime ihtiyacı varsa sirkülasyon sona erecek. Ne öğretmenlerin mağduriyeti ne de bizim mağduriyetimiz olmayacak. Bu konuda sendikalarla bir uzlaşma noktasına gelmiş değiliz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Tören sonrasında havuz açılışını yapan Bakan Çelik, Taşıkara köyüne gitti.

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Taşıkara köyüne yaklaşık olarak 200 araçlık konvoy ile giden Bakan Çelik vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Cumhuriyet döneminden sonra ilk kez köylerine gelen Bakanı görmek için toplanan vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Bakan Çelik köylülerin sorunlarını dinledikten sonra köyden ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'in Siverek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement