Bakan Çelik, İtalya'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, İtalya'da

Bakan Çelik, İtalya\'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Brasseur ile görüştü Çelik: "Türkiye 2 milyon sığınmacıya kapılarını açtı.

18.10.2014 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur ile görüştü.

Çelik, İtalya'nın Torino şehrinde Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen Avrupa Sosyal Şartı Yüksek Düzeyli Konferansı'na katıldıktan sonra Brasseur ile bir görüşme gerçekleştirerek, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri konuştu.

Çelik, Suriye, Irak ve bölgede yaşananlarla ilgili bilgi almak isteyen Brasseur'e, Türkiye ve bölgesinde yaşananlar ile var olan algının farklı olduğunu söyledi. Türkiye'nin her zaman terörizme karşı bir duruş sergilediğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin terörizmden en fazla zarar gören ülkelerden biri olduğuna dikkati çekti.

Terör örgütü IŞİD'in, Bağdat'a doğru ilerlerken yönünü Kobani'ye çevirmesinin Türkiye'de olumsuz yansımalarının olduğunu belirten Çelik, "Türkiye'nin PKK ve IŞİD arasında bir taraf seçmesi beklendi. Türkiye açısından durum net: İkisi de terör örgütü" dedi.

Çelik, "Bölgenin tekrar istikrara ulaşması için Türkiye'nin öne çıkarılması ve tekrar rol model olarak bölge ülkelerine örnek olması gerekir" diye konuştu.

Türkiye'nin 2 milyon sığınmacıyı kabul ettiğini ve bunun için yaklaşık 4 milyar dolar harcama yaptığını belirten Çelik, "ABD ve dünya kapılarını kapatarak tehlikeden uzak duramaz. Yakın zamanda bunun etkileri gözükecek" uyarısında bulundu.

Çelik, "Ülkemize sığınanlara yaptığımız yardım dışında sınır ötesinde de mesnetsiz bir şekilde IŞİD'e yardım etmiş olmakla suçlanmaktan müthiş bir rahatsızlık duyuyoruz" dedi. - Piemonte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • suriyeli istemiyoruz.: acmayayın ülkeye gelen suriyeliler derhal cıkarın o 4 milyar doları türk halkına kullanın bu sizin hükümatin sonu olcak görün bakın 0 0 Yanıtla

Advertisement