Bakan Çelik'ten "Mobbing" Açıklaması: Araştırmalar Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'ten "Mobbing" Açıklaması: Araştırmalar Yapılıyor

Bakan Çelik\'ten "Mobbing" Açıklaması: Araştırmalar Yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bürosunda 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim'e iş yerinde mobbing uygulandığı iddialarına ilişkin, "Bize iletilen bir bilgi yok. Tabi gerçekten 7 aileyi ilgilendiren son derece üzücü bir durum.

20.03.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bürosunda 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim'e iş yerinde mobbing uygulandığı iddialarına ilişkin, "Bize iletilen bir bilgi yok. Tabi gerçekten 7 aileyi ilgilendiren son derece üzücü bir durum. Bunun böyle yüzeysel bilgilerle değerlendirilmesi doğru değil. Nereden kaynaklandığı, nasıl olduğu ile ilgili araştırmalar yapılıyor" dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), 2014 yılının ilk toplantısını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

Toplantı sonrası ANKA'ya açıklamalardan bulunan Bakan Çelik, Kars TÜİK bürosunda 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim'e iş yerinde mobbing uygulandığı iddialarına ilişkin, "Bize İletilen bir bilgi yok. Tabi gerçekten 7 aileyi ilgilendiren son derece üzücü bir durum. Bunun böyle yüzeysel bilgilerle değerlendirilmesi doğru değil. Nereden kaynaklandığı, nasıl olduğu ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Çıkacak o neticeye göre değerlendirilmesi gerekiyor. Şu anda bizdeki bilgilerle bu konuyla ilgili bir şeyler söylemek yanlış. İddialarla bu iş olmaz. Orada vahim bir durum var" dedi.

-"TOPLU SÖZLEŞMEDE KARAR ALINAN MADDELER UYGULANMALI"-

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına ilişkin de bilgi veren Çelik, "Toplu sözleşme sürecinde ele alınan konular özellikle kararlaştırılan bazı konular uygulamada sıkıntılarla karşılaştığını konfederasyon ve sendika başkanları ifade ettiler. Bunun son derece yanlış olduğunu biz de ifade ettik. Toplu sözleşmede karar alınan bütün maddeler uygulanmak durumdadır. Onlar ilgili bir yazıyı hemen kurumlara çıkaracağız" diye konuştu.

Danışma Kurulunda gündemine alınan konularla ilgili bazı düzenlemelerin taslak olarak Başbakanlığa gönderildiğini ve orada imzaya açıldıktan sonra Meclis'e sevk edileceğini dile getiren Bakan Çelik, "Bunun yanında konfederasyon başkanlarının yeni talepleri var. O talepleri de komisyon safhasında dikkate alacağız. Danışma Kurulunun gündeminde olan konuların ne kadar yasallaşırsa biz de o kadar memnuniyet duyacağız. Başbakanlığa gönderdiğimiz torba yasa içinde Bakanlığımızı ilgilendiren konuların toplamından oluşan bir yasa taslağını gönderdik. İlave yapılaması gerekenler varsa bu da komisyonda ilave edilebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'ten 'Mobbing' Açıklaması: Araştırmalar Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement