Bakan Eker'den Sezai Karakoç'a Telefon Sürprizi - Son Dakika
Politika

Bakan Eker'den Sezai Karakoç'a Telefon Sürprizi

Bakan Eker\'den Sezai Karakoç\'a Telefon Sürprizi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan Sezai Karakoç için yapılan Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi’ni ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ünlü şairi telefonla aradı.

22.03.2014 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan Sezai Karakoç için yapılan Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi'ni ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ünlü şairi telefonla aradı.

Ünlü şair Sezai Karakoç'un doğum yeri olan Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geçtiğimiz yıl açılan Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi'ni ziyaret eden Bakan Mehdi Eker, burada bir sürpriz yaparak ünlü şairi telefonla arayarak bir süre sohbet etti. AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile birlikte müzeyi gezen Bakan Eker, şair Karakoç ile telefon görüşmesi yaparak, müzede olduğunu ve eserlerini incelediğini söyledi. Karakoç, Bakan Eker'e duygulandığını aktardı. Bakan Eker, ünlü şaire müzenin içeriğiyle ilgili de bilgi verdi. Karakoç'un eserlerini ilgiyle inceleyen Bakan Eker, ünlü şairin birçok şiirini ezberlediğini dile getirdi. Ziyaretin ardında Bakan Eker ve beraberindekiler, Diyarbakır'a hareket etti.

Geçtiğimiz yıl Ergani Kaymakamlığı tarafından açılan Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi'nde ünlü şaire ait ilk eserler, şiir yazarken kullandığı daktilo, sayfalar, çeşitli şiirleri yer alıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker'den Sezai Karakoç'a Telefon Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement