Bakan Eroğlu - Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu - Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Musul'da varız çünkü Musul Misakımilli sınırları içerisinde.

20.10.2016 22:03

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Musul'da varız çünkü Musul Misakımilli sınırları içerisinde. Kesinlikle sonuna kadar varız." dedi.

Bakan Eroğlu, Elazığ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Fırat Üniversitesi (FÜ) 2016-2017 Eğitim Yılı Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, kendisinin de eski bir akademisyen olduğunu için heyecan duyduğunu ve hocalık yaptığı zamanlarda 4 binden fazla mühendis yetiştirdiğini belirtti.

Fırat Üniversitesi'nin 41 yıllık mazisi bulunduğunu anlatan Eroğlu, mühendislik alanında devlet üniversiteleri arasında ilk 10 arasında yer aldığını ve köklü bir üniversite olduğunu ifade etti.

Eğitimin önemine değinen Eroğlu, "Eğer biz Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 3 büyük hedefi gerçekleştireceksek, eğitim öğretime ve siz gençlere çok değer vermemiz lazım. Sizlere güveniyoruz. Gelecekteki büyük Türkiye'nin mimarı sizler olacaksınız." diye konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi ilk 10'a taşımak istediklerini, Türkiye'nin büyüme zorunluluğu bulunduğunu anlatan Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmak çok zor." dedi.

Bakan Eroğlu, "Dolayısıyla Türkiye güçlü olmak suretiyle ayakta kalacaktır. Bu bölgede ayakta kalmanın yegane çaresi güçlü olmaktan geçer." ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinde birçok oyun oynandığını, Haçlı seferlerinin bitmediğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Batının hedefi bu milleti yok etmek. Asırlardır İslamın kılıcı olan bu milleti yok ettikleri zaman. Gerçekten asıl hedefler budur. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Bu topraklarda bu millet ilelebet dimdik ayakta kalacak, bayrağımız dalgalanacaktır."

Türkiye'nin önünü kesmek için PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerine destek verildiğini aktaran Eroğlu, Türkiye ile gizli bir harbe girildiğini anlattı.

Musul Harekatı

"Osmanlı coğrafyasına baktığımızda aslında bizim gönül coğrafyamız." diyen Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Onları asla ihmal edemeyiz. Onları yedirtmeyeceğiz. Bu yüzden biz de Musul'da varız, çünkü Musul Misakımilli sınırları içerisinde. Kesinlikle sonuna kadar varız. Artık diyoruz ki en iyi müdafaa taarruzdur. Müdafa yok, taarruz var."

PKK, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile başarılı olamayan güçlerin içeriden yıkmak için alçak ve sapık FETÖ'yü devreye soktuklarına işaret eden Eroğlu, kahraman milletin bu girişimi bertaraf ettiğini bildirdi.

Akıllarını ve ruhlarını bir dolara satan, hatta o doları muska olarak cebinde taşıyan sapık insanların var olduğunu kaydeden Eroğlu, "Sapık bir inanışa sahip olan bu insanların Türkiye'yi ne hale getirmek istediği ortada. Kendi kardeşine kurşun atıyor. Milli iradenin temsil edildiği Meclis'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, kurumları bombalıyorlar. Elazığlı kahramanların da olduğu 241 şehidimiz var. Tarihimizin en alçak darbe girişimini hatta Türkiye'yi işgal girişimine karşı milletimizin kahramanlığı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın cesareti, siyasi partilerimizin duruşu ile etkisiz hale geldi. Ben sizlere ve bilhassa gençler teşekkür ediyorum. Gençlerin ne kadar önemli olduğunu gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların tamamlamasının ardından, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Bakan Eroğlu'na bir teşekkür plaketi verdi.

Bakan Eroğlu - Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu - Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement