Bakan Eroğlu: "Hollanda'nın Yaptığı Çok Büyük Saygısızlık, Adeta Densizlik" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Hollanda'nın Yaptığı Çok Büyük Saygısızlık, Adeta Densizlik"

Bakan Eroğlu: "Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik" -"Medeniyet falan diyorlar, ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor"AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.

13.03.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: " Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik"

-"Medeniyet falan diyorlar, ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor"

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerin Türk Bakanlarına yönelik tutumunu sert bir dille eleştirerek, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar, ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor. Kendisine yakışmayan hareketler içerisinde, hele Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık adeta densizlik" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, temasları kapsamında ilk olarak Bolvadin ilçesine geçerek Belediye Başkanı Fatih Kayacan'ı ziyaret etti. Ziyarette Bolvadin ilçesinde yürütülen hizmetler hakkında Başkan Kayacan'dan bilgiler alan Bakan Eroğlu, ardından gazetecilerin soruları üzerine Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk Bakan ve kabine üyelerine karşı tutumuna değindi. Avrupa'nın yaptığı kabullenilemez olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor. Kendisine yakışmayan hareketler içerisinde, hele Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik. Aile Bakanımız Roterdam'da, konsolosluğa gidecek onun önünü kesiyorlar. Böyle bir şey yok ya. Bırakın Bakanı, sade bir vatandaşa yapılsa bile kabul edilemez, yapılamaz. Kendisi bir takım böyle insanlara ırkçı mesajlar vereceğim diye seçimlerden birkaç gün önce böyle bir tavır içerisine girmesi çok yanlış. Hiçbir dönemde elçiye zeval olmaz denir. Gelen misafir her zaman kabul edilir. Karşılanır ve uğurlanır. Usul böyledir. Medeniyet bizde. İnsanlık bizde. Bu yüzden Avrupa'nın medeniyet ve insanlıkla ilgili bizden ders alması gerekli. Maslahatgüzarlar tarafından cevap verildi. Lakin oradaki vatandaşlarımızın sakin olması gereklidir. Türkiye çok büyüyor, gelişiyor ve yıldızı parlak. 21. asra mührünü vuracak olan Türk milletidir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zamanı gelince gereği yapılacaktır" dedi.

Bakan Eroğlu: "Hollanda\'nın Yaptığı Çok Büyük Saygısızlık, Adeta Densizlik"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Hollanda'nın Yaptığı Çok Büyük Saygısızlık, Adeta Densizlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement