Bakan Eroğlu: Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 (2)

Bakan Eroğlu: Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 (2)

Gelecek YIL SUDA BOLLUK VE BEREKET OLACAK Afyonkarahisar'daki temaslarına Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı'nın (TOSYÖV) Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği 'KOBİ'lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları' toplantısıyla devam eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, küçük ve orta boy işletmelerin önemine değindi.

12.12.2014 18:25

Gelecek YIL SUDA BOLLUK VE BEREKET OLACAK

Afyonkarahisar'daki temaslarına Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı'nın (TOSYÖV) Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği 'KOBİ'lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları' toplantısıyla devam eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, küçük ve orta boy işletmelerin önemine değindi. Türkiye'nin her geçen gün büyüyerek, geliştiğini, istihdam yaratan her işletmenin Türkiye'nin büyümesine destek olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin ihracatının artırılmasının cari açığı kapatacağını kaydetti.

Sanayilerde ve işletmelerde çevreci çözümlerle, su kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Bakan Eroğlu, daha fazla ihracat için işadamlarını farklı alanlara yönelmeye çağırdı. Afyonkarahisar'da Türkiye'nin en büyük tıbbi ve aromatik bitkiler merkezinin kurulduğunu anlatan Bakan Eroğlu, işadamlarına merkezde üretilen ürünlerden elde edilecek tıbbi ve aromatik ürünlerle ilgili ihracat yapma tavsiyesinde bulundu. Toplantı sonrasında TOSYÖV Başkanı Yalçın Sönmez'in günün anısına plaket takdim ettiği Bakan Eroğlu'na, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ise TOSYÖV rozeti taktı.

'KUVVETLİ YAĞIŞLAR VAR'

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, kuraklık sıkıntısının atlatıldığını belirtti. Gelecek yılı su açısından bol ve bereketli beklediklerine dikkati çeken Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Yağışlar devam ediyor. Bilhassa Batı bölgelerimizde kuvvetli yağışlar var. Herkes dikkatli olmalı, kuvvetli yağışlar var. Sadece Doğu Anadolu'nun bir kısmı ile Karadeniz'de yağış yok. Yarından itibaren yağışlar Doğu'ya doğru kayıyor. Ertesi gün sadece Doğu Karadeniz ve Hakkari çevrelerinde yağışlar var. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yağışlar iyi, sıkıntımız yok. Yağışlar zamanında geldi. Su açısından herhangi bir sıkıntı olmadı. Barajlarımızda doluluk oranları da hızla yükselmeye başladı. Yüzde 50 oranlarına yaklaştı. Bu sevindirici bir haber. Önümüzdeki yıl bol ve bereket bekliyoruz."

'İSRAİL'İN AZGIN TAVRININ GÖSTERGESİ'

Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağacı diktiği bölgeye İsrail ordusunun saldırması nedeniyle çıkan arbedede, Filistin birlik hükümetinin bakanlarından Ziyad Ebu Ayn'ın hayatını kaybettiği hatırlatılan Bakan Eroğlu, "Bu vahşet dünyada görülmemiş bir şey. İsrail'in ne kadar azgın bir tavır içerisinde olduğunun açık seçik göstergesi. Bir bakanın şehit edilmesi gerçekten hepimizi üzdü, lanetliyoruz. İnşallah bunu dünyada da ahrette de yapanlar cezasını çekecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu zaten lanetliyoruz" diye konuştu.

'BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUM'

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlık sisteminin geleceğiyle ilgili sözlerine ilişkin de düşüncesi sorulan Bakan Eroğlu, "Benim şahsi yorumumu sorarsanız 2015 erken olabilir ama zaman içerisinde Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi akıllıca bir hareket olur diye düşünüyorum. Yani ben de başkanlık sistemini destekliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement